Ce depozite bancare avea in 2016 premierul anti-sistem bancar

Miercuri, 30 August 2017, ora 12:11
11263 citiri
Ce depozite bancare avea in 2016 premierul anti-sistem bancar
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a continuat, marti seara, atacul la adresa bancilor. El a spus ca a avut o experienta neplacuta cu acestea si ca refuza ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere.

Mai mult, premierul a acuzat ca o suma de 500 de dolari i-a disparut dintr-o banca, din cauza comisionului.

"Personal, eu am avut niste experiente cu bancile. Am avut un cont in banca cu o suma minora, 500 de dolari, si dupa doi ani m-a sunat banca sa-mi spuna nu doar ca nu mai am banii, ci ca mai trebuie sa mai dau eu 50 de dolari, ca de fapt comisionul cu care au avut grija de ei, i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete a mancat fondul si trebuie sa mai aduc si eu niste bani de acasa.

Din momentul asta eu am zis 'Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun'", a spus Tudose, precizand ca a refuzat ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la retragere.

Citeste si alte contre ale lui Tudose cu bancile, din ultimele saptamani:

Astfel, am vrut sa aflam cand si la ce banca a avut prim-ministrul depozitul, cautand in declaratiile de avere ale acestuia de cand este deputat, adica din anul 2000 incoace. Si, in plus, daca premierul a apelat vreodata, dupa evenimentul cu cei 500 de dolari, la serviciile vreunei banci.

Pe site-ul Camerei Deputatilor, la capitolul declaratii de avere ale deputatului PSD Mihai Tudose din perioada 2000-prezent am gasit doar declaratii de avere incepand cu anul 2004.

In toate, insa, cu exceptia lunii octombrie 2016, nu exista niciun cont bancar, niciun depozit bancar, pe scurt niciun fel de active financiare.

Astfel, daca in declaratiile de avere din 14 iunie 2016 si 14 noiembrie 2016 nu apar active financiare, in cele din 4 octombrie si 20 octombrie 2016 apare un cont de 100.000 de lei deschis la Raiffeisen Bank. Insa, aceste doua aceste declaratii de avere au fost depuse dupa ce, in luna septembrie 2016, premierul a vandut un autoturism firmei SC APAN SRL, pentru o suma de 90.000 de lei.

Potrivit Art. 10 din Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar, in cazul tranzactiilor peste 50.000 de lei, banii ar fi trebuit virati intr-un cont, aceasta putand fi explicatia contului vremelnic al premierului, la scurt timp dupa vanzarea masinii.

Se ridica astfel un semn de intrebare - unde si cand a avut premierul Tudose acel cont de 500 de dolari, mai ales ca a precizat ca este vorba despre o perioada de cel putin doi ani, iar dupa 2004 nu apare acest cont in nicio declaratie de avere.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Mihai Tudose conturi bancare, #Mihai Tudose 500 dolari banca, #Mihai Tudose atac banci , #premier