Concluziile lui Tudose dupa ce a discutat cu medicii de familie: Din pacate, au dreptate

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 15:40
6136 citiri
Concluziile lui Tudose dupa ce a discutat cu medicii de familie: Din pacate, au dreptate
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii medicilor de familie, ca "din pacate" acestia au dreptate, iar sistemul, care este foarte greoi si foarte birocratizat, i-a transformat in contabili.

"Am avut impreuna cu dl vicepremier Marcel Ciolacu si dl. ministru Bodog, o discutie buna cu reprezentantii medicilor de familie. Spun si pe aceasta cale ca (sic!) chiar au dreptate si din pacate chiar au foarte multa dreptate.

Spun din pacate fiindca sistemul este in continuare foarte greoi, foarte birocratizat si medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiti sa se transforme in contabili decat sa-si faca meseria. Incercam sa gasim solutii", a declarat premierul Mihai Tudose la inceputul sedintei de guvern.

El a precizat ca vineri va avea loc inca o consultare.

"De luni sa incercam si cu Ministerul de Finante sa reglam niste lucruri", a adaugat premierul Mihai Tudose.

Cateva sute de medici de familie s-au strans, miercuri, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a protesta, fiind nemultumiti de birocratia din sistemul de sanatate, cadrele sanitare militand pentru un act medical curat, dar si pentru o asistenta primara puternica.

Reprezentantii sindicatului care a organizat protestul, Societatea Nationala pentru Medicina de Familie (SNMF), au avut discutii, in timpul mitingului, cu premierul Mihai Tudose si cu ministrul Sanatatii Florian Bodog.

In urma cu doua saptamani, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate, din toata tara, unde au si depus un memoriu prin care aduc la cunostinta propriile revendicari.

Medicii de familie au format coalitia "Solidari pentru Sanatate", impreuna cu noua organizatii nonguvernamentale de pacienti, prin care vor sa atraga atentia aupra problemelor cu care se confrunta aceasta ramura a medicinii.

La nivel national, exista, in acest moment, 11.000 de medici de familie si aproximativ 9.500 de cabinete de medicina de familie.

Citeste si Specialitatea care dispare: Asta nu este medicina, asa ceva nu mai poate fi tolerat! - Interviu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudose medici familie, #medici familie protest, #medici familie protest Guvern , #premier