Discutate si uitate. Sunteti chiar iresponsabili?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 06:48
13923 citiri
Discutate si uitate. Sunteti chiar iresponsabili?

Alta intrebare chiar nu mi-a venit in cap cand l-am auzit pe premierul Tudose apostrofand extrem de iritat ziaristii: "Eu nu stiu de unde tot scoateti lucrul acesta. Spuneti-mi si mie cine v-a spus dumneavoastra?", atunci cand a fost intrebat daca de anul viitor CAS si CASS trec la angajat de la angajator.

Cum cine?!!!! Guvernul Romaniei si Liviu Dragnea. Fostul ministru de Finante, Viorel Stefan, avertiza chiar ca romanii nu trebuie sa se astepte la cresteri salariale spectaculoase avand in vedere ca majorarea de brut programata pentru 1 ianuarie in cea mai mare parte doar acoperea aceasta mutare.

Eu presupun ca renuntarea la aceasta mutare, daca este varianta finala, se explica prin faptul ca nu sunt bani pentru majorari. Dar indiferent care este explicatia, nu poti sa ii faci pe toti idioti in fata, negand ceea ce ieri era absolut oficial.

Asa cum aiuritoare mi se pare suceala in privinta taxei de solidaritate. Bagata pe usa din dos in programul de guvernare al Guvernului Tudose, cel prezentat de Mihai Tudose in Parlament, sustinuta de premierul Tudose pana saptamana trecuta, intra deodata la capitolul discutate si uitate. La fel ca impozitul pe cifra de afaceri.

Nu regret niciuna dintre aceste masuri. Catusi de putin. Dimpotriva. Erau niste aberatii, dar ma inspaimanta iresponsabilitatea unor asemenea declaratii.

Acum se pare ca au intrat in vizor pensiile. Dupa zgaltaiala cu Pilonul 2, acum Olguta Vasilescu anunta ca urmeaza o modificare a legii pensiilor. Daca PSD vrea sa elimine pensiile speciale, eu as fi prima care ar sustine aceasta masura. Dar nu cred ca ele sunt in vizor, desi ele reprezinta problema cea mai mare.

Cate variante de modificare vor fi emise si la aceasta lege si cate spaime inutile vor genera ele nici nu vreau sa ma gandesc.

Si in aceste conditii cine sa mai investeasca in Romania? Nu ma refer doar la marile investitii, ci si la cele mici individuale. Cum sa ai curajul sa angajezi niste rate ca sa cumperi ceva cat timp Guvernul tine deasupra capului tau sabia fiscala si nu poti sa stii ce taxa va mai aparea peste noapte.

Stiu teoria ca premierul Tudose incet, incet distruge programul lui Dragnea. Politic poate fi reconfortanta pentru unii. Si chiar datatoare de speranta pentru viitorul politic. Dar economia nu face analiza politica. Si pentru economie asemenea mostre de iresponsabilitate vecina cu nebunia sunt criminale.

Nu este nicio consolare ca economia a devenit campul de lupta dintre aripile din PSD, oricare ar fi ele, pentru ca in acest caz pierderile colaterale vor fi atat de grave incat rezultatul acestei confruntari nici macar nu va mai exista.

Dar mie imi pare ca premierul Tudose este cu mult prea nervos pentru a fi doar un om care pune in aplicare un plan bine pus la punct de acaparare a puterii. Eu ma tem ca pur si simplu, mai ales dupa vizita la Bruxelles, domnul Tudose a inteles ca trebuie sa scoata pe undeva camasa si probabil nu vrea sa fie premierul de numele caruia sa se lege o catastrofa economica.

De fapt, cred ca asistam la o incercare disperata de a scoate camasa pe undeva. Si cat de greu este o arata cifrele: deficit urias fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Chiar sa fie vorba de miscare anti-Dragnea, eu nu il privesc cu nicio simpatie pe premierul Tudose. Pana la urma el este cel care si-a asumat in fata Parlamentului acest program, cu toate aberatiile din el. Toata topaiala fiscala este si opera lui, nu numai a lui Liviu Dragnea.

Ca acum scapa cine poate nu ma incalzeste deloc pentru ca atunci cand se va trage linia cu efectele vom ramane noi.

#Tudose Dragnea taxe impozite , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Ministrul educației și învățământului este „GENUNCHE Bacaloriat”
Poza ROMANIA NOUA
ROMANIA NOUA
rank 5