Sezonul rece se apropie, alege sistemul de incalzire de care ai nevoie

Advertorial
Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 14:27
15419 citiri
Sezonul rece se apropie, alege sistemul de incalzire de care ai nevoie

Odata cu venirea toamnei, temperaturile din termometre scad cum vezi cu ochii. De aceea este important sa anticipezi care sunt nevoile tale si sa cauti solutia potrivita pentru ca tu si familia ta sa aveti parte de confortul pe care il meritati in perioda sezonului rece.

Incalzirea prin pardoseala este unul dintre cele mai performante sisteme disponibile pe piata, insa nu trebuie sa pierdeti din vedere beneficiile pe care vi le pot aduce radiatoarele, care nu au ramas in urma inovatiei tehnologice, ce caracterizeaza perioada actuala.

Alegerea ta va influenta cum este emisa caldura si, prin urmare, cum este ea resimtita in spatiul in care iti refaci fortele in fiecare zi, propria casa.

Aceasa este o alegere care iti va influenta modul de trai pe termen lung, asa ca informeaza-te si apoi alege varianta potrivita nevoilor tale.

Distributia caldurii

Radiatoarele sunt cea mai comuna modalitate de incalzire a locuitelor si nu numai. Mai recent, au fost dezvoltate tehnologii mai avansate de incalzire, precum este incalzirea prin pardoseala.

Distributia caldurii difera in functie de modalitatea de incalzire aleasa. Radiatoarele incalzesc aerul din imprejurimi folosind convectia.

Propriu-zis, aerul incazit de un radiator se ridica pana la tavan, iar dupa ce acest aer cald se raceste, el ajunge la nivelul pardoselii pentru a fi din nou incalzit.

Acest lucru creeaza un flux de aer fierbinte si rece, iar unele zone din apropierea caloriferelor sunt mai calde decat alte parti ale incaperii.

Incalzirea prin pardoseala produce caldura radianta care te face sa te simti cald. Aceasta asigura caldura acolo unde este necesara si reduce riscul de supraincalzire. Caldura radianta ofera o distributie uniforma a caldurii.

Puncte forte si puncte slabe ale radiatoarelor si ale incalzirii in pardoseala

Utilizarea spatiului

Caloriferele pot fi voluminoase, iar aspectul lor poate lasa de droit, insa aceasta nu este o regula.

De exemplu, radiatoarele decorative au dimensiuni din ce in ce mai mici si pot fi integrate cu usurinta in decorul casei, completand designul caminului tau. De asemenea, acestea pot fi multifunctionale, precum sunt radiatoarele portprosop.

Incalzirea prin pardoseala eficientizeaza spatiul disponibil, ceea ce in spatii mici, precum este baia, unde fiecare centimetru conteaza, nu poate fi ignorat. Aceasta ofera o mai mare libertate de amenajare a mobilierului.

Cresterea temperaturii aerului prin incalzirea conventionala poate cauza disconfort si supraincalzire, care la randul sau poate reduce nivelul de oxigen si, in final, poate produce probleme de respiratie daca aerul este prea cald.

In timp ce convectia aerului cald are tendinta de a reduce umiditatea, radiatia termica mentine umiditatea la un nivel normal.

Costuri

Modul in care radiatoarele produc caldura creeaza puncte fierbinti si reci, ceea ce va determina radiatoarele sa creeze mai multa caldura ca sa reduca punctele reci, dar, in acelasi timp, vor face zona din apropierea radiatorului chiar mai fierbinte.

Aceasta supraincalzire va face ca temperatura camerei sa devina greu de suportat, creand nevoia ventilatiei, care se realizeaza cel mai simplu prin deschiderea unei ferestre.

Astfel, se irosesc energia si banii tai. Pierderea energiei este costisitoare, supraincalzirea cu doar 1% poate duce la cresterea costurilor cu pana la 8%.

Incalzirea in pardoseala functioneaza la temperaturi mai scazute decat radiatoarele, facand-o mai eficienta din punctul de vedere al costurilor, dar prezinta si dezavantaje.

Durata de incalzire

Principalul punct slab al incalzirii prin pardoseala este ca durata de incalzire este mai ridicata decat in cazul radiatoarelor.

Un radiator poate incalzi o incapere in doar 20 de minute, in cazul incalzirii in pardoseala durata este mai ridicata, aceasta poate fi de pana la doua ore. Radiatoarele se racesc, de asemenea, mai repede.

Exista totusi o solutie. Aceasta este programarea constanta a incalzirii in pardoseala in timpul sezonului rece la o temperatura minima de 16 grade C, astfel sistemul nu va porni niciodata de la limita de jos si iti va incalzi mai rapid locuinta.

Control individual de temperatura in fiecare camera

Radiatoarele incalzesc intreaga casa in acelasi timp, pe baza unui termostat central. Acest lucru poate provoca supraincalzire. Evident, incalzirea este mai eficienta atunci cand este utilizata individual, pe zone.

In cazul incalzirii prin pardoseala ea se realizeaza cu un termostat care controleaza fiecare zona a casei. Prin urmare, incalzirea este furnizata numai in spatiul dorit reducand cantitatea de energie necesara. De asemenea, poti beneficia de temperaturi diferite in fiecare camera, in functie de preferinta ta.

De Black Friday ploua cu reduceri de pana la -70% pe Kaldura.ro

De Black Friday ai toate motivele sa achizitionezi produsele din gama incalzire in pardoseala la preturi cu pana la -30% discount. Iar surprizele nu se opresc aici, centralele termice, semineele, aerotermele si lavoarele din portelan sunt doar cateva dintre produsele la care ai parte de preturi reduse cu pana la -70%. Grabeste-te, poti profita de aceste preturi doar in perioada 17-19 noiembrie.

Nu lasa pe ultima suta de metri aspectele importante care contribuie la starea de bine din casa ta, descopera solutia care iti va oferi o iarna confortabila si nu uita, nu exista o decizie buna sau una mai putin buna, ci doar cea care iti va satisface tie nevoile de incalzire.

Intra pe Kaldura.ro, distribuitorul de radiatoare si incalzire in pardoseala, dar si de alte sisteme de incalzire eficiente si descopera o gama larga de produse potrivite pentru necesitatile fiecarei case.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#incalzire pardoseala, #incalzitoare locuinta , #locuinte