Mihai Tudose explica de ce l-a dat afara pe Bogdan Stan. Despre noua sefa a ANAF spune ca "isi joaca cartea vietii"

Marti, 18 Iulie 2017, ora 19:47
7699 citiri
Mihai Tudose explica de ce l-a dat afara pe Bogdan Stan. Despre noua sefa a ANAF spune ca "isi joaca cartea vietii"
Foto: Hepta.ro

Premierul Mihai Tudose a explicat, marti seara, de ce l-a demis pe presedintele ANAF, Bogdan Stan, spunand ca inlocuitoarea sa, Mirela Calugareanu, isi joaca cartea vietii: "ori e o eroina, ori ne-am facut de ras amandoi".

Totodata, prim-ministrul a spus ca vrea ca ANAF sa aiba o colectare buna, nu sa se alerge "dupa batranele cu patrunjel prin piata".

"In ultimele doua saptamani, am asteptat de la vechea conducere a ANAF niste masuri care sa dea un nou impuls. Am spus ca vreau un stat puternic, prietenos cu cetatenii onesti.

Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare buna. Nu sa alerge mascatii dupa batranele cu patrunjel prin piata si sa apese cu bocancul pe cei cinstiti.

Am vrut o strategie coerenta, pentru a stopa contrabanda cu de toate in Romania. Vom incepe sa ne concentram pe marea evaziune. Vrem un stat prietenos cu cetatenii onesti. Haideti sa vedem cum se va termina meciul. Am dat doua saptamani conduceri ANAF, nu a fost o conducere rea, dar nu a dus lucrurile acolo unde trebuiau sa fie duse", a spus seful Executivului.

Acesta a detaliat si felul in care a ales-o pe succesoarea lui Bogdan Stan, Mirela Calugareanu.

"Am primit din partea dlui Ionut Misa, ministrul de Finante, mai multe propuneri. Ne-am consultat si am ales o doamna, despre care am avut referinte ca e foarte respectata si foarte hotarata, care isi da seama ca isi joaca cartea vietii pofesionale: ori e o eroina, ori ne-am facut de ras amandoi. Nu are nicio culoare politica", a mai precizat Mihai Tudose.

Tudose: Anumiti investitori sfideaza logica. Crucea Rosie e la Geneva. Sa nu spuna ca au investit 10 ani si n-au un leu profit

In continuare, prim-ministrul a subliniat inca o data faptul ca impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, intarind ceea ce anuntase inca de luni, insa a tinut sa avertizeze companiile care, in opinia sa, platesc impozitul pe profit "in paradisuri financiare".

"Anumiti investitori prefera sa duca afara profitul cu totul. Sfideaza orice logica sa spui ca timp de 10 ani nu are niciun leu profit. Crucea Rosie e la Geneva. Sa nu spuna cineva ca a investit sute de milioane si nu e in stare sa faca un leu profit.

Am renuntat la impozitul pe cifra de afaceri, pentru ca nu poti sa tratezi cu aceeasi masura pe cei cinstiti si pe cei care au mai multa imaginatie. (...) Dansii vor sa plateasca impozitul pe profit in paradisuri financiare.

Este un meci care pe care, de imaginatie pana la urma", a mai declarat prim-ministrul.

Acesta a vorbit si despre fostul Guvern, din care a facut parte, spunand ca "directia nu era proasta, ci viteza nu era satisfacatoare. Este loc de foarte mult mai bine, foarte mult de mai bine".

Tudose a fost ministru al Economiei, unul dintre domeniile la care guvernarea a fost dezastruoasa in primele sase luni, potrivit raportului prezentat acum o luna de Darius Valcov, cu nicio masura indeplinita, doar doua realizate partial si nu mai putin de 17 neindeplinite.

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a vorbit despre beneficiile unor zboruri directe intre Bucuresti si China si a subliniat ca vor veni nume mari din Europa si de peste Atlantic sa investeasca in Romania, fara insa a spune despre cine este vorba.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Mihai Tudose demitere sef ANAF, #Mihai Tudose demis Bogdan Stan, #Mihai Tudose profit companii strainatate , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
daca nici Tudose nu e amuzant , inseamna ca sunteti praf si pulbere