Mihai Tudose: N-am taiat porci la SRI. Sunt premierul Romaniei si al PSD, nu al serviciilor

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 22:54
7944 citiri
Mihai Tudose: N-am taiat porci la SRI. Sunt premierul Romaniei si al PSD, nu al serviciilor

Premierul Mihai Tudose s-a saturat sa fie numit omul serviciilor secrete. Acesta a precizat ca a avut o relatie institutionala cu Florian Coldea si ca nu a "taiat porci" cu membrii serviciilor de informatii.

Referindu-se la intentia sa de a dezvolta sectorul industriei navale romanesti, Mihai Tudose a declarat:

"Evident ca deranjeaza lucrul asta, evident ca voi fi din nou un comunist si un securist. Asta-i viata. Dar m-am cam saturat de tot felul de abtibilde din astea", a precizat Mihai Tudose.

Premierul a apreciat ca relatiile sale cu serviciile de informatii sunt unele firesti, institutionale.

"Daca nu-l dau afara pe Despescu, inseamna ca am primit ordin din Baneasa (n.r. un sediu al Serviciul Roman de Informatii). Eu nu am taiat porci cu nimeni acolo. Sa stabilim ca SRI si SIE sunt nocive si sa le desfiintam. Sunt institutii in regula, nu sunt in regula? Sa le dam foc daca nu, sa le inchidem. Se spune: 'clar, are dubla comanda!'. Am o relatie institutionala si o data pe saptamana am obligatia sa interactionez", a declarat Mihai Tudose, la Antena3, raspunzand astfel acuzatiilor din spatiul public ca ar fi "omul SRI".

Nu m-a racolat nimeni

Premierul a studiat la Academia Nationala de Informatii.

Iar despre asta Tudose a spus ca mai multi oameni cunoscuti printre care si George Maior i-au fost profesori pe vremea cand a facut un doctorat "nu in panselute, ci in siguranta nationala", ca sa inteleaga cum functioneaza lucrurile in Romania.

"Am facut scoala acolo. Sa o inchidem. Jumatate este pentru interni, jumatate pentru civili. Sunt cel putin doi din presa care merg sa invete despre ce e conceptul de siguranta. Asta nu inseamna ca te racoleaza. Nu m-a racolat nimeni acolo", a subliniat Tudose.

Potrvit Mediafax, Mihai Tudose a obtinut in 2010 o diploma de doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii, la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul". Lucrarea lui se intitula "Protectia infrastructurile critice".

In ceea ce priveste relatia sa cu Florian Coldea, Mihai Tudose a declarat:

"Era in functie cand eram ministrul Economiei, cred ca de cateva ori am vorbit pe diverse teme. Atat. Nu am taiat porci, nu am adus sticle de vin acolo. N-am fost la cumetrii si revelioane. A fost o relatie institutionala".

"Eu am vazut niste informatii despre mine ca daca nu erau despre mine le credeam si eu. Adica 'Daca nu te potolesti, te facem'. Si nu ma potolesc ca nu am schelete. Cand imi termin mandatul, o sa le dau numele. Cand nu mai sunt premier, facem un spectacol ca ii stiu si cu probleme", a mai afirmat premierul.

Mihai Tudose a apreciat ca nu este premierul serviciilor de informatii, asa cum a fost numit in repetate randuri in spatiul public, ci al Romaniei si al PSD.

Citeste si alte declaratii ale premierului din aceasta seara:

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...