Nu simtiti musca pe caciula, domnule prim ministru?

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 19:35
9497 citiri
Nu simtiti musca pe caciula, domnule prim ministru?

Imi vine sa cred ca premierul Tudose nu prea citeste nici presa straina si nici pe cea autohtona, unde apar frecvent date statistice, din care rezulta ca noi suntem fruntasi, dar fruntasi rau de tot, la capitolul coruptie.

Nu sunt inaintea noastra decat Uzbekistanul, Turkmenistanul, Afganistanul, Irakul, Siria, Libia, Venezuela si inca vreo cateva la fel de exotice. Sunt insa mult dupa noi tari din Europa rasariteana care au parasit comunismul odata cu noi, insa n-au "inflorit" coruptia: Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania.

Dar dlui Tudose nu-i e teama de derizoriul propriilor vorbe si afirma ca romanii nu sunt mai corupti decat altii, lasand de inteles ca ne-a mers vestea numai din vina noastra, intrucat ne autoflagelam in public pe aceasta tema si chiar publicam sondaje cu concluzii negative. Ca sa intelegem clar ce vrea sa spuna, premierul puncteaza:

"Sondajele sunt facute de noi, puse pe piata publica si apoi cei de afara verifica daca mai au ceasul la mana dupa ce vorbesc cu noi".

Confundati rau, domnule prim ministru! Cel care ne fura ceasul de la mana este un pungas ordinar, un hot, sau, ca sa va ofer un termen mai pe intelesul tuturor desi cam de maidan, este un manglitor. El mangleste ceasul victimei, nu pagubeste statul, nu inseala intreaga societate. Coruptia este cu totul altceva, iar cei de afara, despre care vorbiti fac diferenta, fara nicio indoiala.

As putea cita din DEX, care defineste coruptia la un mod cam general ca fapta imorala, dar de randul acesta prefer sa fac referire la mari enciclopedii cu recunoastere internationala: Larousse, Brockhaus, Enciclopedia Britanica sau enciclopedia on line Wikipedia, unde citesc:

"Coruptie se numeste un abuz, activ sau pasiv, al functionarilor publici (fie numiti, fie alesi), in scopul obtinerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii".

Nu este o noutate, iar in PSD se stie foarte bine ce este coruptia. Un fost presedinte al partidului a fost condamnat pentru fapte de coruptie si a executat pedeapsa. Un alt fost presedinte, inculpat si el intr-un proces de coruptie, scapa ca prin urechile acului, fofilat cu imunitatea parlamentara. Actualul presedinte al partidului este de asemenea inculpat pentru fapte de coruptie, intr-un proces reluat pentru motive procedurale, cu termen 3 octombrie 2017.

Dar in PSD se stie ce este coruptia si din alte motive. Ma refer la plagiat, tot o forma de coruptie, insa una rafinata. Caci nu plagiaza nimeni de florile marului, este limpede ca plagiatorul urmareste viitoare beneficii materiale sau morale. Iar social-democratii nu sunt numai campioni la plagierea lucrarilor de doctorat, ci si la tolerarea acestora. Plus musamalizarea.

Imi permit sa vorbesc de musamalizare, dupa ce un fost si actual ministru PSD si-a permis sa desfiinteze in ceasul al doisprezecelea acea comisie gata sa confirme plagiatul si implicit "onoarea" festelita a premierului de atunci - bineinteles, tot un premier PSD.

Dar ce tot vorbesc eu de fostii prim minstri, cand insusi actualul premier - din pacate, tot al PSD - si-a recunoscut plagiatul propriei lucrari de doctorat si chiar a cerut retragerea titlului, crezand ca astfel iese basma curata?!

Spuneti si dvs, si-a "reperat" onoarea cineva care furase gaina vecinului, a facut-o supa, dar prins cu ocaua mica, i-a restituit pagubasului supa declarandu-se chit? Este notoriu cazul acelei femei care sterpelise si ea douazeci si cinci de lalele din florarie si, desi a restituit paguba, a facut rapid cativa ani de puscarie. Vi se pare ca in cazul plagiatelor - tot un furt - ar trebui cumva sa fie altfel?

Toate acestea sunt fapte, domnule prim ministru, nu sunt sondaje iresponsabile, asa cum lasa de inteles declaratia dvs. Adica nu este vorba de talentul nostru deosebit "din a ne face eroi din asta, sa ne identificam singuri ca fiind corupti". Cine are acesta talent al nostru? Presa? Opinia publica? Sau intreg poporul roman, cumva?

Poporului ii repugna coruptia si, daca ati observat, protestele publice de orice fel nu pierd aproape niciodata ocazia sa tinteasca spre corupti acuzandu-i totodata pe protectorii lor.

Iar printre protectori, sa-mi fie iertata remarca, i-as pune si pe cei care, in loc sa tinteasca spre corupti, tintesc sondajele, presa, opinia publica, strainatatea si pe oricine altul, daca isi inchipuie ca il poate scoate vinovat de cumplita coruptie care macina viata economica si sociala a tarii noastre.

Iar cu sportul acesta de salvare a coruptiei nu se ocupa nici vreun cherchelit de nea Cutare, nici vreun comentator iresposabil, ci o persoana de cea mai inalta autoritate, prinsa ea insasi cu musca pe doctorat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mihai Tudose plagiat, #sondaje coruptie, #tari corupte, #doctorate plagiate , #premier