Premierul Tudose a chemat mai multi ministri la Guvern pentru a discuta despre dotarea Armatei

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 13:55
2295 citiri
Premierul Tudose a chemat mai multi ministri la Guvern pentru a discuta despre dotarea Armatei
Foto: site Guvern (Arhiva)

Premierul Mihai Tudose i-a convocat miercuri, la Palatul Victoria, pe ministrul Apararii, cel al Economiei si pe seful Statului Major al Armatei pentru a discuta despre programul de inzestrare a Armatei Romane, au declarat surse oficiale.

Sedinta, la care participa ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, cel al Economiei, Mihai Fifor, precum si seful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciuca, a fost convocata pentru ora 12.00, de catre premierul Mihai Tudose.

Tema principala o reprezinta programul de inzestrare a Armatei Romane.

Intalnirea a fost convocata in contextul in care CSAT a respins saptamana trecuta Planul pentru dotarea Armatei.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, marti, o posibila vanzarea a unor sisteme antiaeriene si antibalistice de tip Patriot catre Romania, in valoare de aproximativ 3,9 miliarde de dolari.

Posibila vanzare catre Romania vine in urma deciziei Statelor Unite de a desfasura temporar, marti, sisteme antiaeriene si antibalistice de tip Patriot in Lituania, in cadrul unui exercitiu al NATO. Anul trecut Moscova a desfasurat rachete de tip Iskander in enclava sa, Kaliningrad, aflata la granita cu Polonia si cu Lituania.

Citeste mai multe despre: Departamentul de Stat si-a dat acordul: Romania poate cumpara sisteme Patriot de 3,9 miliarde de dolari.

Tot miercuri, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, s-a intalnit, cu ambasadorul SUA Hans Klemm, printre subiectele discutate de cei doi numarandu-se si posibila achizitie a sapte sisteme de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM), de tip PATRIOT.

A fost prima intalnire cu echipa Ambasadei de la preluarea mandatului ministerial de catre Adrian Tutuianu.

Ministrul Adrian Tutuianu si-a exprimat convingerea ca realizarea acestui program va intari capacitatea de aparare a Romaniei, va consolida flancul estic al Aliantei si va dezvolta si consolida Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA, se arata intr-un comunicat al MApN.

Pe de alta parte, in perioada 13-15 iulie, presedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, efectueaza o vizita oficiala in Romania, la invitatia generalului Nicolae Ciuca, seful Statului Major General.

"Agenda oficiala de discutii cuprinde subiecte referitoare la modul concret in care NATO contribuie la intarirea securitatii flancului estic al Aliantei, modalitati de promovare a proiectelor majore aflate in derulare si in perspectiva, la nivel aliat, si, nu in ultimul rand, consolidarea statutului Romaniei ca pilon de securitate in regiune si ca partener credibil in cadrul NATO", se arata intr-un comunicat remis presei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Tudose discutii dotare armata, #Tudose ministri rachete Patriot , #premier