Premierul Tudose merge la Bruxelles saptamana viitoare. Vizita de o zi, un adevarat tur de forta

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 14:52
2710 citiri
Premierul Tudose merge la Bruxelles saptamana viitoare. Vizita de o zi, un adevarat tur de forta

Premierul Mihai Tudose va efectua, saptamana viitoare, prima sa vizita in aceasta calitate in strainatate.

Potrivit ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, seful Guvernului va merge la Bruxelles, transmite Mediafax.

El are programate intalniri cu presedintii Comisiei Europene, Consiliului European si Parlamentului European.

"Agenda vizitei este stabilita si pot sa va spun deja pentru ca aceasta informatie este publica, intr-adevar, va avea o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicata pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea intalniri cu toti oficialii importanti la nivelul institutiilor europene, cu presedintele Consiliului, domnul Tusk, cu presedintele Parlamentului European, domnul Tajani, si cu o parte din comisari, evident, ne vom intalni cu doamna comisar Corina Cretu, cu domnul comisar Timmermans.

Este o vizita de o zi si o vizita care cred ca va avea succesul scontat si mai ales este un mesaj pe care vrem sa-l transmitem, un plus de seriozitate in relatia cu Bruxelles-ul, si pot sa va spun ca ne-am pregatit foarte bine pentru aceasta vizita si sunt convins ca premierul Romaniei va incepe colaborarea cu Bruxelles-ul intr-o maniera pozitiva pentru romani si intr-o maniera pozitiva pentru prioritatile actualei guvernari", a spus Victor Negrescu, care il v insoti pe premier in aceasta vizita.

Ministrul a tinut sa sublinieze faptul ca atunci cand se merge la discutii cu partenerii europeni trebuie o pregatire foarte buna inainte.

"Pentru ca ceea ce am invatat in cei trei ani de mandat (de europarlamentar - n.red.) este ca, de multe ori, aceste discutii sunt foarte tehnice si cred ca este important sa ne crestem capacitatea administrativa in raport cu dialogul pe care il purtam cu Bruxellesul. Realist vorbind, daca nu reusim acest lucru, negocierile pe care le purtam nu pot aduce efectele pe care noi ni le dorim pentru Romania sau pe care ni le dorim pentru a reusi sa implementam programul de guvernare.

Si, de aceea, este nevoie sa ne pregatim mai bine si eu sunt convins ca pentru aceasta vizita am depus toate eforturile necesare pentru a putea atinge obiectivele pe care ni le-am fixat", a precizat Victor Negrescu, citat de Agerpres.

Citeste si:
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile pentru ministerul Sportului și ministerul Culturii au primit aviz negativ
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile pentru ministerul Sportului și ministerul Culturii au primit aviz negativ
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi...
Cioloș, pandemia, democrația și mefiența
Cioloș, pandemia, democrația și mefiența
Cioloș știe că factorul comun al crizelor afectând democrația și combaterea pandemiei e mefiența. Ea nu se combate prin ezitări, cenzură ori afișarea asumării de răspunderi cu realism...
Sursa: Ziare.com