Restructurarea Guvernului: Tudose vrea cel mult 19 ministere

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 21:40
3567 citiri
Restructurarea Guvernului: Tudose vrea cel mult 19 ministere
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat ca pentru eficientizarea actului de guvernare are nevoie de un Executiv cu mai putin de 20 de ministere.

"Noi dorim eficientizarea actului de guvernare si sa avem cheltuieli mai mici cu functionarea statului. 28 de ministere e cam mult. Ar trebui mai putin. Sa (fie un numar care sa - n.red.) inceapa cu cifra 1, nu cu 2. Ca-s 11, ca-s 19," a precizat Mihai Tudose, miercuri seara, la Antena 3.

Seful Executivului nu intentioneaza sa comaseze si structurile din teritoriu ale ministerelor.

"S-au creat o multime de structuri tinand de minister in teritoriu. O multime de pui. Le-as dori comasate. Asta elimina si birocratia. Acum cativa ani, mergeai in teritoriu si gaseai o cladire pe care scria Ministerul Muncii. Acum sunt vreo sase cladiri. Nici nu-s in acelasi loc. Trebuie sa umbli si trebuie sa ai si noroc sa-i gasesti pe toti pe acolo. Am vorbit cu doamna ministru Vasilescu. E de acord. O facem", a explicat Mihai Tudose.

Nu fac parte din nicio tabara! Sunt membru PSD

Intrebat daca aceasta restructurare este sau nu rezultatul unui duel politic, premierul Romaniei a replicat:

"Eu nu fac parte din nicio tabara. Sunt membru PSD. Ne-am angajat sa eficientizam. Ne-am apucat de asta. Daca deranjeaza si unii speculeaza ca sunt tabere, eu ce sa fac? Am mai spus. Stau in functie cat timp simt ca pot sa fac ceva bine. Cand simt ca nu mai pot, ma duc acasa".

Cat despre actualii ministri, Mihai Tudose a spus ca nu exista niciun membru al Executivului cu care sa nu poata lucra in afara de ministrul de la Interne, Carmen Dan.

Amintim ca premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca in 29 ianuarie, la urmatarea sedinta, va fi discutata restructurarea Guvernului.

De altfel, la sfarsitul anului trecut, si presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre necesitatea unei evaluari si a unei eventuale restructurari a Cabinetului.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Mihai Tudose restructurare Guvern, #Mihai Tudose remaniere, #Mihai Tudose premier , #premier