Restructurarea Guvernului: Tudose vrea cel mult 19 ministere

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 21:40
3491 citiri
Restructurarea Guvernului: Tudose vrea cel mult 19 ministere

Premierul Mihai Tudose a declarat ca pentru eficientizarea actului de guvernare are nevoie de un Executiv cu mai putin de 20 de ministere.

"Noi dorim eficientizarea actului de guvernare si sa avem cheltuieli mai mici cu functionarea statului. 28 de ministere e cam mult. Ar trebui mai putin. Sa (fie un numar care sa - n.red.) inceapa cu cifra 1, nu cu 2. Ca-s 11, ca-s 19," a precizat Mihai Tudose, miercuri seara, la Antena 3.

Seful Executivului nu intentioneaza sa comaseze si structurile din teritoriu ale ministerelor.

"S-au creat o multime de structuri tinand de minister in teritoriu. O multime de pui. Le-as dori comasate. Asta elimina si birocratia. Acum cativa ani, mergeai in teritoriu si gaseai o cladire pe care scria Ministerul Muncii. Acum sunt vreo sase cladiri. Nici nu-s in acelasi loc. Trebuie sa umbli si trebuie sa ai si noroc sa-i gasesti pe toti pe acolo. Am vorbit cu doamna ministru Vasilescu. E de acord. O facem", a explicat Mihai Tudose.

Nu fac parte din nicio tabara! Sunt membru PSD

Intrebat daca aceasta restructurare este sau nu rezultatul unui duel politic, premierul Romaniei a replicat:

"Eu nu fac parte din nicio tabara. Sunt membru PSD. Ne-am angajat sa eficientizam. Ne-am apucat de asta. Daca deranjeaza si unii speculeaza ca sunt tabere, eu ce sa fac? Am mai spus. Stau in functie cat timp simt ca pot sa fac ceva bine. Cand simt ca nu mai pot, ma duc acasa".

Cat despre actualii ministri, Mihai Tudose a spus ca nu exista niciun membru al Executivului cu care sa nu poata lucra in afara de ministrul de la Interne, Carmen Dan.

Amintim ca premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca in 29 ianuarie, la urmatarea sedinta, va fi discutata restructurarea Guvernului.

De altfel, la sfarsitul anului trecut, si presedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre necesitatea unei evaluari si a unei eventuale restructurari a Cabinetului.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...