Senator PNL: Tudose a dezinformat in legatura cu scopul vizitei la Bruxelles! Cum pleci leu si vii pisica

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 09:25
16396 citiri
Senator PNL: Tudose a dezinformat in legatura cu scopul vizitei la Bruxelles! Cum pleci leu si vii pisica
Foto: Facebook/Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu, vicepresedintele Comisiei Buget-Finante din Senat, afirma ca premierul Mihai Tudose a dezinformat in legatura cu scopul vizitei sale la Bruxelles.

Potrivit acestuia, primul ministru ar fi fost chemat, de fapt, pentru a oferi garantii ca noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justitie.

"Tudose nu explica! Cum pleci leu si vii pisica. Prezentata ca un mare succes de propaganda PSD, vizita la Bruxelles a lui Tudose a fost de fapt o cazma peste fata PSD-ului. Trebuie sa stiti adevarul despre aceasta vizita. Totul a inceput cu intrebarea: de ce asa repede la Bruxelles? Dupa o scurta documentare am aflat.

Prima minciuna pe care o demontez azi este ca Tudose a fost chemat la Bruxelles pentru a vorbi despre programul de guvernare. De fapt, a fost chemat pentru a oferi garantii ca noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justitie asa cum au incercat cu OUG 13, legea gratierii etc. Este exact invers de cum au prezentat Tudose si PSD. Tudose nu a putut sa prezinte garantii reale si de aceea MCV se mentine in continuare.

UE ramane ingrijorata, mai ales prin prisma faptul ca Romania preia in 2019 presedentia UE, de atacurile asupra justitiei pe care PSD le face sistematic. Prima concluzie: Tudose a dezinformat evident in legatura cu scopul vizitei sale la Bruxelles!", scrie Florin Citu pe Facebook.

Mai mult, senatorul PNL sustine ca primul ministru a spus si alte minciuni cu privire la vizita efectuata la Bruxelles, cum ar fi faptul ca a fost insotit si de alti ministri.

"Au urmat si alte minciuni. Tudose ne-a spus ca a fost insotit la Bruxelles de mai multi ministri. Daca va uitati la pozele de la intalnirile la care a participat Tudose observati ca Rovana Plumb si Ionut Misa nu apar nicaieri", afirma Citu.

El explica si de ce Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, nu apare langa premier:

"Prima bomba. Fix pe 12 iulie, in acelasi loc, avea loc audirea publica organizata de Parlamentul European, Directoratul Afaceri Bugetare-Secretariatul pentru Comitetul pentru Control Bugetar. Pe romaneste acolo Romania era chemata sa prezinte felul in care a gestionat fondurile europene in perioada 2007- 2013.

Asta este explicatia pentru care Rovana Plumb nu apare in poza cu premierul. Mai mult. Va aduceti aminte declaratiile pompoase ale lui Ponta care ne explica cat de bun este el in atragerea fondurilor UE? Omul mintea la greu. Din aceasta audiere publica am aflat ca lucrurile stau exact invers. E bine sa stiti si voi".

Potrivit lui Florin Citu, "in cadrul acestei audieri am aflat ca Romania a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE. Exceptia este Croatia care a intrat in UE cu mult in urma Romaniei. La aceasta audiere Romaniei i-a fost dedicat un capitol special pentru ca a fost o tara cu probleme".

Senatorul se intreaba de ce nu ne-a spus premierul Tudose despre aceasta audiere si care a fost pozitia Romaniei.

In ceea ce priveste absenta ministrului de Finante, Ionut Misa, Florin Citu afirma ca acesta era prezent la lucrarile ECOFIN.

"Acolo era luat la intrebari si dadea explicatii in fata celorlati ministri ai finantelor in legatura cu noile masuri abia anunate din programul de guvernare PSD. A trebuit si el sa ofere garantii ca vom pastra deficitul de 3% din PIB si pilonul II de pensii nu va fi nationalizat. (...)

Astfel, Tudose, intr-o conferinta de presa organizata de unul singur, a fost nevoit sa declare ca am fost intrebati de MCV si de masurile economice din programul de guvernare.

Anuntul "bomba " ca au deblocat 600 milioane euro este doar o petarda care ar trebui sa mascheze urecheala pe care au primit-o Tudose, Plumb si Misa. La asta adaugam si declaratia Rovanei Plumb care ne spune ca au mai fost autorizate inca 3 autoritati de management. Tot o mincinua. Adevarul este ca cele 3 autoritati de management nu au fost inca autorizate doar s-a finalizat actiunea de audit. Iar cele 600 milioane ale lui Tudose nu ajung anul asta in Romania, indiferent de promisiunile psd-istilor", subliniaza senatorul.

I.O.

Eveniment Quarterly Report

Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”.” Într-o ţară democratică personaje...
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
#Mihai Tudose vizita Bruxelles , #premier