Tudose cere Protectiei Consumatorului sa publice raportul controalelor la banci: Nu l-am citit, dar daca e asa de gros e frumos

Miercuri, 30 August 2017, ora 18:18
3321 citiri
Tudose cere Protectiei Consumatorului sa publice raportul controalelor la banci: Nu l-am citit, dar daca e asa de gros e frumos
Foto: Arhiva/Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a cerut reprezentantilor Ministerului Economiei sa solicite ANPC sa publice sinteza activitatilor de control facuta in sistemul bancar, sustinand ca "va fi o lectura frumoasa si interesanta pentru toata lumea".

"O rugaminte mare catre Ministerul Economiei... La mine a ajuns o sinteza a activitatilor de control facuta de ANPC in sistemul bancar. Dat fiind faptul ca ANPC e in coordonarea dumneavoastra, vreau ca acest raport sa fie pe site, public", a cerut premierul Mihai Tudose in debutul sedintei de Guvern.

Reprezentantul Ministerului Economiei a raspuns afirmativ.

"Nu e nimic secret, ca de asta l-a facut, ca sa stim ce e acolo. Nu l-am citit, dar daca e asa de gros si frumos, cred ca va fi o lectura frumoasa si interesanta pentru toata lumea, ca nu e de uz intern", a continuat Tudose.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, la Romania TV, ca a avut o experienta neplacuta cu bancile si ca refuza ca salariul sa-i fie pus pe card pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmand ca "nu-l merita".

Intrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a raspuns: "Am refuzat sa-mi pun leafa pe card ca sa-i dau bancii cate doi lei de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa-i dau. Consider ca nu-i merita".

Cand i s-a atras atentia ca s-ar putea crede ca recentele sale critici la adresa bancilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis ca a existat un episod neplacut in relatia cu o banca.

"Personal, eu am avut niste experiente cu bancile. Am avut un cont in banca cu o suma minora, 500 de dolari, si dupa doi ani m-a sunat banca sa-mi spuna nu doar ca nu mai am am banii, ci ca mai trebuie sa mai dau eu 50 de dolari, ca de fapt comisionul cu care au avut grija de ei, i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete, a mancat fondul si trebuie sa mai aduc si eu niste bani de acasa. Din momentul asta eu am zis 'Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun'", a relatat Tudose.

Mihai Tudose a exprimat, in mai multe randuri, dubii legate de exactitatea raportarilor facute de banci privind situatia lor financiara, adaugand ca este posibila chiar avertizarea populatiei in legatura cu siguranta depozitelor la bancile care au declarat pierderi ani la rand.

Iata cum califica economistul Bogdan Glavan declaratiile lui Tudose vizavi de banci si cum le vede consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Citeste si:

Tudose anunta ca ANAF verifica doua din bancile care activeaza in Romania: Poate facem o fundatie sa le dam niste bani

Tudose acuza si ancheteaza bancile, dar le aduce bani obtinuti usor din buzunarul firmelor

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mihai Tudose ANPC control banci, #Tudose ANPC raport banci, #Tudose banci control raport , #premier