Tudose confirma ca miercuri vor fi adoptate in Guvern masurile fiscale. Dragnea e in silenzio stampa

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 13:44
19989 citiri
Tudose confirma ca miercuri vor fi adoptate in Guvern masurile fiscale. Dragnea e in silenzio stampa
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Daca ieri nu era sigur daca in sedinta de miercuri a Executivului vor fi aprobate masurile fiscale extrem de controversate, prim-ministrul Mihai Tudose a anuntat azi ferm ca maine Guvernul va adopta ordonanta de urgenta care aduce modificari semnificative Codului Fiscal.

Tudose a declarat, la Parlament, ca miercuri, la ora 15:00, va avea loc sedinta de guvern in care se va decide inclusiv transferul contributiilor de la angajator la angajat.

Intrebat daca vor fi trecute contributiile de la angajat la angajator, premierul Mihai Tudose a raspuns: "Da".

Chestionat in continuare daca acest transfer va fi facut prin ordonanta de urgenta, seful Guvernului a spus: "Da, prin ordonanta".

La o a treia intrebare, si anume cand va avea loc sedinta de guvern, Tudose a spus: "Maine" (miercuri - n. red.), transmite News.ro.

Dragnea e neobisnuit de tacut

Neobisnuit de tacut a fost azi in Parlament liderul PSD, Liviu Dragnea, care a evitat sa raspunda intrebarii jurnalistilor referitoare la amanarea a doua sedinte de guvern in care pachetul de masuri fiscale ar fi trebuit discutat si adoptat.

El a mentionat ca nu va da declaratii in cursul zilei de marti.

Totusi, presa scos un "Nu" de la seful PSD, care a negat ca premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptarii pachetului de masuri fiscale, asa cum s-a vehiculat in presa, transmite Mediafax.

Tudose neaga ca primarii ar fi fost nemultumiti

Pe de alta parte, prim-ministrul a spus ca primarii nu au fost nemultumiti de masurile fiscale care urmeaza sa fie adoptate. "Nu au fost nemultumiti, Dumnezeule!", a sustinut Mihai Tudose.

Dupa ce edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, luni, masurile fiscale anuntate, afirmand ca nu vor aduce nimic bun, primarii au cerut marti socoteala Guvernului, legat de acestea, afirmand ca scaderea impozitul pe venit de la 16% la 10% va inseamna ca la primarii vor ajunge mai putini bani.

Dupa o intalnire cu Mihai Tudose si Liviu Dragnea, edilul Sectorului 3 din Capitala, Robert Negoita, a anuntat ca primariile vor primi compensari din bugetul Executivului.

Luni, la o zi dupa ample proteste in toata tara, ar fi trebuit sa aiba loc sedinta extraordinara de guvern, in care ar fi trebuit adoptate controversatele modificari ale Codului Fiscal. Sedinta a fost insa amanata, dupa ce a avut aceeasi soarta vineri.

Tot luni, dupa o sedinta PSD la Vila Lac 1, ministrul de Finante, Ionut Misa, a anuntat ca in sedinta de guvern de miercuri va fi inclusa si ordonanta cu masurile fiscale anuntate. Premierul Tudose a plecat de la Vila Lac fara a face declaratii.

Eveniment Quarterly Report

Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Măsurile Guvernului vor afecta anumite categorii de angajați. Milioane de salariați ar putea fi afectați. În primul rând, IT-știi care câștigă peste 10.000 de lei vor plăti un impozit...
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
#miercuri sedinta Guvern Tudose, #OUG contributii angajator angajat miercuri, #miercuri sedinta Guvern OUG masuri fiscale , #premier