Tudose confirma ca lui Grindeanu i s-a propus un post de ambasador: Ar fi un element benefic pentru tara

Vineri, 25 August 2017, ora 06:58
10145 citiri
Tudose confirma ca lui Grindeanu i s-a propus un post de ambasador: Ar fi un element benefic pentru tara
Foto: Captura Antena3

Premierul Mihai Tudose a confirmat, joi seara, ca fostului prim-ministru Sorin Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador.

El a spus ca a vorbit cu acesta "si la nivel personal, si politic, intr-o echipa de partid", si ca discutiile sunt avansate, iar numirea lui Grindeanu ar fi un "element benefic" pentru tara.

"Am vorbit si la nivel personal, si politic, si intr-o echipa de partid. (...) Domnul Grindeanu a fost premierul Romaniei timp de sase luni, cu un bagaj acum de informatii si cu experienta", a afirmat Tudose, la Antena 3.

El a mai spus ca discutiile cu fostul prim-ministru vor fi definitivate la inceputul lunii septembrie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat insa joi ca i-ar fi propus lui Sorin Grindeanu functia de consul sau ambasador in Chisinau: "Nu am facut asa ceva".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, intrebat daca si-ar dori ca Sorin Grindeanu sa ramana in PSD, ca fostul premier a facut o "boacana mare, care ne-ar fi putut costa foarte mult politic" si are nevoie de timp pentru a intelege unde a gresit.

"O sa discutam in Comitetul Executiv National, dar nu maine. Sorin a facut o boacana mare care ne-ar fi putut costa foarte mult politic. (...) Voi discuta cu colegii mei. Sorin Grindeanu are neaparat nevoie de o perioada pentru a metaboliza ce s-a intamplat si pentru a intelege unde a gresit. E un tanar ca multi alti tineri in care PSD a investit si cred ca este recuperabil", a declarat Liviu Dragnea.

Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seara la Antena 3, ca s-a intalnit cu liderul PSD Liviu Dragnea in urma cu cateva zile si au discutat despre "ce s-a intamplat in urma cu cateva luni", precizand ca nu a fost o discutie tensionata. Grindeanu a infirmat ca i s-ar fi propus functia de consul sau ambasador la Chisinau, asa cum s-a vehiculat in presa.

El a reafirmat ca sustine orice guvern PSD si in contiunare se considera membru al partidului de guvernare.

"Eu ma consider in continuare un membru al PSD, urmeaza sa vedem acea decizie a Comisiei de etica. Asta imi doresc sa fac in continuare, sa activez in PSD. Sa vedem ce va decide partidul. (...) Ma simt responsabil in fata oamenilor din Timis (...) si am discutat foarte mult cu ei in aceasta perioada - aici nu e vorba de orgolii personale ale lui Sorin Grindeanu sau ale altcuiva - toata lumea isi doreste sa continue in PSD", a precizat fostul premier.

Citește și:
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Camera Deputaților a adoptat marți, 27 septembrie, proiectul de lege privind majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de...
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și...