Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 13:24
7015 citiri
Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?

Premierul Mihai Tudose a dat o replica neasteptata, marti, cand jurnalistii i-au pus in vedere faptul ca pretul carburantilor a inceput deja sa urce, dupa anuntul de crestere a accizei. "E problema lor, nu?", a comentat premierul referindu-se la benzinari.

Replica jurnalistilor a venit imediat, pe buna dreptate: "E si problema naostra!".

Mihai Tudose a completat apoi: "Daca ei continua, vom vedea si noi de unde putem regla situatia. Pretul nu poate doar sa scada. In mod cert, nu e influenta accizei, fiindca nu a intrat inca in vigoare.

O sa avem o discutie saptamana viitoare, sa vedem care a fost motivul. Daca barilul a crescut e o discutie, daca au avut alte cheltuieli, e o alta discutie. Daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio alta discutie".

Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a referit la acest subiect: "In legatura cu pretul carburantilor, sa nu uitam ca atunci cand Guvernul Ciolos nu a acceptat rugamintea noastra sa proroge eliminarea taxei pe stalp, acciza si TVA-ul, ne-a costat 7 miliarde. Argumentele mincinoase de la acea vreme au fost: vor scadea preturile la energie, la pompa.

Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu le-au mai platit aceste companii, dar romanul nu a simtit nimic. E bine sa nu uitam asta, pentru ca de-asta nu mai am incredere in cauzele pentru care se micsoreaza sau se maresc preturile la carburant", a declarat Liviu Dragnea.

Guvernul a adoptat, pe 30 august, o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus atunci ca pretul combustibilului va creste cu 32 de bani, dupa majorarea accizei.

"Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului", a precizat Misa.

Premierul Mihai Tudose a declarat in mai multe randuri ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei. Acesta a repetat ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.red.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis", a afirmat seful Guvernului.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...