Tudose le da dreptate sindicalistilor si aproba achizitia a 2.200 de ambulante. Arafat se va ocupa de tot

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 18:49
6744 citiri
Tudose le da dreptate sindicalistilor si aproba achizitia a 2.200 de ambulante. Arafat se va ocupa de tot
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca decizia Guvernului de a aproba cadrul legal pentru achizitia a 2.200 de ambulante reprezinta si un mesaj pentru sindicatele din domeniu, el aratand ca acestea au dreptate cand spun ca nu pot sa-si desfasoare activitatea cu echipamente invechite.

"Acesta a fost un mesaj si pentru sindicatele de la Ambulanta, de la Salvare, care sunt in strada, inteleg, astazi, prin doua locuri din Bucuresti.

Le spun si pe aceasta cale ca au dreptate, din ce spunea doamna ministru (Carmen Dan - n. red.), nu pot sa-si desfasoare activitatea cu echipamente mai vechi de 10 ani, care se desfac pe drum.

Nu suntem noi de vina ca s-a ajuns aici, dar este un pas spre a rezolva situatia. Inteleg ca sunt primele 2.000 de ambulante, urmeaza si altele", a declarat Mihai Tudose in deschiderea sedintei de guvern.

Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a facut o prezentare a principalelor masuri cuprinse in actul normativ prin care vor fi achizitionate 2.200 de ambulante.

"Am luat astazi ultimele avize. Dupa cum stiti, saptamana trecuta am avut ordonanta care privea implementarea sistemului de alertare a populatiei. De data aceasta, va propunem sa aprobam ordonanta care priveste desemnarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sa faca achizitia centralizata de ambulante, atat pentru SMURD, cat si pentru Serviciul de Ambulanta, inclusiv pentru Bucuresti-Ilfov.

Noi consideram ca prin aceasta achizitie centralizata o sa avem economii importante datorate numarului de ambulante achizitionate si, in acelasi mod, asiguram o anumita standardizare a acestor echipamente", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a adaugat ca achizitia se va face printr-un program pe o perioada de patru ani si va fi destinat mai multor tipuri de ambulante: ambulante de tip A - pentru transportul pacientului neasistat, ambulante de tip B - pentru interventie si prim-ajutor si tip C - pentru urgente medicale majore cu medic.

"Avem in vedere achizitionarea a aproximativ 2.200 de ambulante, care vor fi destinate serviciilor publice de ambulanta, atat pentru Serviciul de Ambulanta, cat si pentru SMURD. In cadrul celor destinate pentru SMURD, vorbim de aproximativ 500 de ambulante, aici vom avea o achizitie doar in ce priveste ambulantele de tip B si C", a precizat Carmen Dan.

Potrivit ei, in prezent, peste 50% din parcul de ambulante este vechi.

"Peste 50% din parcul de ambulante, asta se stia, am mai spus-o, dar este important sa motivam aceasta achizitie centralizata, 50% din parcul serviciilor publice de ambulante si SMURD depaseste peste 7 ani vechime si o mare parte dintre acestea au atins, deja, 10 ani", a explicat Carmen Dan.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat este desemnat sa coordoneze "toate activitatile care privesc finantarea, derularea procedurilor de achizitie si livrarea acestor echipamente catre cele doua servicii", a adaugat Carmen Dan.

Citeste si:

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Tudose ambulante, #Carmen Dan ambulante, #ambulante vechi Romania, #sedinta guvern miercuri Tudose , #premier