Tudose ne baga in ceata total cu Pilonul II de pensii: Populatia nu va fi consultata, dar va putea opta

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 14:21
6537 citiri
Tudose ne baga in ceata total cu Pilonul II de pensii: Populatia nu va fi consultata, dar va putea opta

Premierul Mihai Tudose a declarat marti ca, in cazul in care se va ajunge ca Pilonul II de pensii sa devina optional, populatia nu va fi consultata in legatura cu aceasta varianta, dar va avea posibilitatea sa opteze.

"Daca se ajunge in acea situatie, nu va fi o consultare a populatiei, ci va fi prezentata situatia si populatia opteaza", a spus Mihai Tudose, intrebat cum va consulta Guvernul populatia in cazul in care Pilonul II de pensii va deveni optional.

Aceasta declaratie este la fel de neclara ca cea de saptamana trecuta, cand premierul a anuntat ca Pilonul II nu va fi desfiintat, dar ca este posibil sa devina optional, romanilor urmand sa le fie prezentata o analiza comparativa, pentru a lua decizia cea mai buna in ceea ce priveste pensia lor.

El a precizat, insa, ca nu a fost luata o decizie in acest sens, avand in vedere ca in prezent se desfasoara o analiza.

"La ceea ce lucreaza Ministerul de Finante acum, impreuna cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiza pe Pilonul I si pe Pilonul II, sa vedem unde si cum stau banii romanilor cel mai bine. Ca sa va spun in premiera, cred ca solutia este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toti la Pilonul I sau sa ramana ca acum.

Dar devine optional. Optional doar daca vrei de la Pilonul II la Pilonul I, pentru ca invers nu se poate. Nu desfiinteaza nimeni Pilonul II, nu il nationalizeaza nimeni, nu ii face nimic rau. Nu il chinuie, nu il schingiuim. Dar va fi optional", preciza atunci Tudose.

Dragnea: Eu am inteles principiul, nu si detaliile

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca, in urma analizei pe care Casa de pensii si ASF urmeaza sa o faca, se va decide daca masura ca pilonul II de pensii sa devina optional este oportuna.

"Eu am inteles principiul, nu detaliile, si anume: daca in urma analizei pe care o asteptam de la Casa de pensii si poate si de la ASF asupra evolutiei acestor institutii in ultimii 10 ani va reiesi ca oportuna o prevedere legislativa care sa redea posibilitatea fiecarui roman sa opteze pentru pilonul I sau pilonul II, s-ar putea sa fie o masura buna.

Asta nu inseamna ca va nationaliza cineva pilonul II de pensii. In urma acelei analize o sa vedem daca devine oportuna aceasta masura", a precizat Dragnea, la Parlament, intrebat cum se va aplica masura ca pilonul II de pensii sa fie optional.

El a spus ca asteapta sa vada detaliile. "Principiul l-am inteles", a adaugat Dragnea.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Iohannis1
rank 3
romani PSDul va fura pensiile !