Tudose: Nu am nicio colaborare cu SRI. In opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 15:21
6059 citiri
Tudose: Nu am nicio colaborare cu SRI. In opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine
Foto: Digi 24 TV

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a raspuns public, miercuri, principalelor acuzatii care i s-au adus in ultimele zile, sustinand ca nu a plagiat in teza de doctorat, ca a facut lucrarea doar pentru a-i folosi lui si ca nu a avut si nu are nicio legatura cu SRI, asa cum intens s-a speculat pornindu-se de la CV-ul sau.

"Am mai declarat: Nu am avut nicio legatura de colaborare in acest sens cu SRI, nici nu am", a afirmat Tudose in conferinta de presa sustinuta impreuna cu Liviu Dragnea, dupa ce Comitetul Executiv al PSD a votat lista viitorilor ministri.

Intrebat de jurnalisti si despre acuzatiile de plagiat, Mihai Tudose a afirmat in mod surprinzator: "lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine", scopul fiind de "a acumula niste cunostinte care sa imi foloseasca la comisia economica".

"Nu a fost facuta pentru a capata functii, posturi sau remuneratii", a mai spus el, explicand ca, atunci "cand a inceput iuresul cu plagiatele", s-a gandit sa renunte la titlul de doctor "pentru a nu intra in morisca".

Intrebat daca a plagiat sau nu, Mihai Tudose a raspuns: "In opinia mea, nu".

"Lucrarea a fost judecata pe reglementarile de acum, care nu erau in vigoare la momentul respectiv. Pentru a nu intra in acest meci, am considerat ca e bine sa renunt la ea", a mai completat el.

Rugat de un jurnalist sa spuna cand s-au schimbat regulile privind citarea corecta, Mihai Tudose a afirmat ca intre momentul depunerii lucrarii lui de doctorat si pana la declansarea scandalului public.

Rugat, de asemenea, sa spuna care au fost modificarile facute, Mihai Tudose a replicat: "Le stiu, dar nu cred ca este momentul".

Totodata, Mihai Tudose a respins categoric acuzatiile ca si-ar fi falsificat CV-ul, in care aparea ca ar fi fost conferentiar la Academia SRI.

"Nu am spus niciodata ca sunt angajat, dovada si declaratia mea de avere, unde nu apar sume incasate de la acest serviciu. A fost un titlu academic obtinut acolo, care nu a fost folosit ca atare, deoarece am intrat in Guvern si nu am mai profesat", s-a justificat el.

Citeste si Mihai Tudose a mintit in CV. Nu a fost lector si conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii

In context, Mihai Tudose a punctat faptul ca "pentru orice alte acuzatii sunt organele statului sa faca lumina" si a insinuat ca toate acuzatiile care i se aduc ar fi de fapt un atac la adresa PSD.

"Inteleg prin aceste mijloace incearca cineva sa ne slabeasca", a concluzionat el.

Mihai Tudose a sustinut in 2010 lucrarea de doctorat cu titlul "Infrastructura critica - model si strategie manageriala" la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a SRI. Anul trecut, el a fost acuzat de plagiat de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI). Intre 2010 si 2016 regulile de citare nu s-au schimbat, ele existand de foarte mult timp si fiind bine cunoscute in lumea academica.

Dupa declansarea scandalului, in martie 2016, social-democratul a facut o cerere de renuntare benevola la titlul de doctor, dar procedura nu a fost finalizata neexistand inca o metodologie adoptata de Ministerul Educatiei.

Citeste mai multe despre:

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Mihai Tudose plagiat, #Mihai Tudose SRI , #premier
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Tudose: "lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine"...
Poza Scurt
Scurt
rank 5
Corect, dacă a fost făcut in folosul lui propriu