Tudose prezinta 3 variante pentru Pilonul II: Umblam la comisioane, scadem cota sau alege fiecare unde-si duce banii

Marti, 29 August 2017, ora 21:38
6012 citiri
Tudose prezinta 3 variante pentru Pilonul II: Umblam la comisioane, scadem cota sau alege fiecare unde-si duce banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Mihai Tudose a anuntat, marti seara, ca ministrul Muncii a finalizat Legea pensiilor, dar ea va fi data mai intai in "dezbatere interna". In plus, prim-ministrul a spus ca in privinta Pilonului II de pensii sunt trei variante de lucru.

"Trei variante: sa lasam lucrurile asa cum sunt, umbland doar la comisioanele care se iau astazi de catre administratorii privati ai acelor bani, fiindca, repet, au exagerat; varianta a doua - sa diminuam cota pentru Pilonul II in favoarea Pilonului I si varianta a treia - cea de optional. Se fac calcule, Ministerul de Finante le va prezenta public cand vor fi gata (...) Saptamana viitoare vom avea cred simularile complete", a declarat premierul Mihai Tudose, la Romania TV.

Referindu-se la varianta in care oamenii pot opta, seful Executivului a spus: "Daca vrei sa ramai asa, ramai asa. Vrei sa duci mai multi bani in Pilonul I (...) este in regula, opteaza".

In aceeasi emisiune, premierul a anuntat ca proiectul legii pensiilor a fost finalizat de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, precizand ca el urmeaza sa fie lansat "intr-o dezbatere interna".

"Doamna ministru Olguta Vasilescu a finalizat proiectul, urmand ca de saptamana viitoare sau poate incepem cu acest sfarsit de saptamana intr-o dezbatere pe care o avem cu grupurile parlamentare, o prezentare si va fi practic lansat intr-o dezbatere interna".

Seful Executivului a precizat ca acest proiect este "extraordinar de important".

"Noi incercam cu acest proiect (...) sa reglam o multime de nedreptati", a subliniat Tudose.

#Pilon II pensii variante, #legea pensiilor finalizata Olguta Vasilescu , #premier
Comentarii
Poza ScoalaTe
ScoalaTe
rank 1
Corectie ... 7 miliarde de Euro ...
Poza ScoalaTe
ScoalaTe
rank 1
Sau altfel spus, va luam cele 7 milioane de Euro oricum.