Tudose spune ca din toamna pune stop cumului pensie-salariu: Daca te pensionezi la 42 de ani, mergi acasa si zaci

Duminica, 20 August 2017, ora 22:07
10249 citiri
Tudose spune ca din toamna pune stop cumului pensie-salariu: Daca te pensionezi la 42 de ani, mergi acasa si zaci
Foto: Ziare.com

Premierul Mihai Tudose a spus ca, incepand din toamna, nu va mai fi posibil ca cineva care iese la pensie sa fie angajat a doua zi la stat si sa primeasca si pensie, si salariu.

"Astazi, cand stam de vorba, da, inca este posibil. A fost un prim pas aceasta stopare a cresterilor nebunesti si a acelui procent fata de ultimul salariu in plata. Pe legea pensiilor, in aceasta toamna, doamna ministru Olguta Vasilescu va regla si aceste lucruri", a spus Tudose, duminica, la Antena 3.

Prim-ministrul a mentionat insa ca nu este corect ca cei pensionati la varste foarte mici, de putin peste 40 de de ani, sa primeasca si salariu.

"Ai iesit la pensie la 42 de ani - ori mergi si zaci acasa, ori iesi la pensie la varsta respectiva", a subliniat seful Executivului.

Acesta a mentionat ca nu stie daca situatia cu pensiile speciale a fost facuta "cu dedicatie", asa cum a spus fostul ministru al Finantelor Eugen Teodorovici.

Nu in ultimul rand, acesta a vorbit si despre pensionarii de razboi ai Romaniei: "Am vazut veterani de razboi cu 800 de lei pensie. E nedrept".

Amintim ca, la inceputul lunii august, Guvernul a adoptat ordonanta privind pensiile speciale - iata ce prevede aceasta.

F.N.

#Tudose cumul pensie salariu, #Tudose pensionari anticipate, #Tudose pensie veteran Al Doilea Razboi , #premier