Tudose spune ca nu s-a dus la Bruxelles pentru turism, poze, strangeri de maini. A vorbit despre bani si coruptie

Marti, 11 Iulie 2017, ora 22:03
5820 citiri
Tudose spune ca nu s-a dus la Bruxelles pentru turism, poze, strangeri de maini. A vorbit despre bani si coruptie
Foto: Antena 3

Premierul Mihai Tudose a vorbit, marti seara, despre cele mai importante teme de discutie pe care le-a atins in timpul intalnirilor cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene; Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Nu am venit aici pentru turism, poze, strangeri de maini. Am venit ca o vizita tehnica. Sunt extraordinar de placut surprins de caldura cu care am fost primit. Toti interlocutorii s-au aratat a fi extraordinar de deschisi in a ne ajuta in continuare si trebuie sa fim si noi deschisi in acest sens", a declarat Tudose, pentru Antena 3.

Premierul a precizat ca Romania este parte a unui organism si UE are tot "interesul ca noi sa fim puternici pentru a avea un aliat puternic".

El a adaugat ca a stabilit cu Junker, Tusk si Timmermans un mecanism, astfel incat acestia sa fie informati la timp despre ceea ce au de gand sa faca autoritatile din Romania.

"Am stabilit aceeasi problema. Sa nu mai repetam greselile, ca ei sa afle ce avem de gand sa facem dupa ce am facut. Am stabilit un mecanism de aflat in timp util", a punctat premierul.

Seful Executivului a transmis ca in perioada urmatoare vor intra in tara 600 de milioane de euro din fonduri europene si ca toti ministrii care au legaturi cu comisarii vor merge o data pe luna la Bruxelles pentru discutii.

Pe lista de discutii s-au aflat si MCV-ul si Schengen-ul. Premierul a declarat ca a discutat cu oficialii europeni ca aceste doua aspecte sa se rezolve pana in 2019, cand Romania va prelua presedintia UE.

Oficialul roman si cei europeni au mai vorbit despre intentia Romaniei de a aduce Agentia Europeana a Medicamentului in tara noastra, despre aderarea la zona euro, dar si despre coruptia de la noi.

"Coruptia si tot ceea ce inseamna acest cuvant e parte din MCV. Ce se intampla astazi in Romania e apreciat ca un lucru pozitiv de Comisia Europeana. Ei nu au o problema cu modificiarile, ci cu dezbaterile", a punctat el.

Premierul a mai spus ca "incercam sa acceleram foarte multe lucruri, ca am ramas in urma. Directia era buna, viteza era gresita, mai mult s-a stat", iar ca o concluzie a transmis un mesaj romanilor: "Sa incercam sa fim mandri ca suntem romani si sa ne manifestam ca atare".

In ciuda optimismului premierului, purtatorul de cuvant al Partidului Popular European (PPE), europarlamentarul Siegfried Muresan, nu vede chiar cu ochi buni ceea ce s-a intamplat la Bruxelles. Acesta considera ca este un semn foarte rau faptul ca niciunul dintre liderii UE nu au iesit sa sustina o conferinta de presa comuna cu Tudose si ca acesta a tinut singur conferinta de presa din subsolul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudose vizita Bruxelles, #premier Tudose vizita Bruxelles, #premier Tudose intalniri Bruxelles , #premier