PSD cere remanierea ministrului liberal Virgil Popescu: „O mare parte din haosul de astăzi i se datorează”. Reacția PNL

Marti, 30 August 2022, ora 15:07
2645 citiri
PSD cere remanierea ministrului liberal Virgil Popescu: „O mare parte din haosul de astăzi i se datorează”. Reacția PNL
Solicitarea de remaniere a fost făcută de Mihai Tudose, care, pe surse, ar urma să intre în guvern la următoarea remaniere FOTO Facebook / Mihai Tudose

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a transmis marți, 30 iulie, că se impune remanierea ministrului Energiei Virgil Popescu, pe care îl acuză că a produs haos. De cealaltă parte, liberalii susțin că doar premierul poate face remanieri.

„Nu. Eu îmi menţin opinia că o mare parte din haosul de astăzi i se datoarează. El a avut o strategie. Eu nu contest că fiecare om poate să aibă o idee. Domnia sa a aplicat ideea lui, i-a convins pe cei responsabili de ideea lui. Rezultatele nu sunt cele scontate”, a afirmat Mihai Tudose, întrebat într-o conferinţă de presă dacă are încredere că Virgil Popescu va gestiona bine situaţia complicată din această iarnă.

Chestionat dacă se impunerea remanierea ministruluIui Energiei, Tudose a răspuns: „Da, dar este problema premierului. Punctul meu de vedere personal este că se impunea”.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a afirmat într-o conferință de presă că liberalii s-au obişnuit deja cu solicitarea făcută de Tudose şi nu e prima oară când o face. Stroe a precizat că evaluarea activitatea miniştrilor o face premierul şi că atunci când va fi cazul va fi prezentată atât în coaliţie, pentru că e nevoie de un acord al tuturor partidelor şi apoi şi public.

”Nu există probleme în coaliţia de guvernare. De altfel, modul în care pot fi remaniaţi miniştrii îl cunoaşte şi domnul Tudose, îl cunosc toate partidele care fac parte din această coaliţie de guvernare. Ne-am obişnuit deja cu solicitarea domnului Tudose, nu e prima oară când o face. Repetăm, ca de fiecare dată, faptul că evaluarea activitatea miniştrilor o face premierul”, a spus Ionuţ Stroe.

El a precizat că este vorba despre ”un proces continuu”.

”Activitatea domnului Virgil Popescu de la Energie este cu siguranţă evaluată, este un domeniu care beneficiază de toată atenţia guvernului, dar haideţi să aşteptăm poziţia şi punctul de vedere al prim-ministrului în ceea ce priveşte evaluarea tututuror miniştrilor care fac parte din echipa guvernamentală. Este atributul dânsului şi dacă va exista această posibilitate de remaniere, pentru că, până la urmă ştiţi foarte bine, activitatea unui ministru nu este una pe termen foarte lung, dacă va fi cazul, când va fi cazul va fi prezentată atât în coaliţie, pentru că e nevoie de un acord al tuturor partidelor, şi binenţeles public”, a mai spus Stroe.

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a declarat că se impunea remanierea lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei deoarece mare parte din haosul care este în prezent i se datorează. El a adăugat că este o opinie personală, iar atributul remanierii este al premierului.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Gâlceavă între doi foști premieri. Cioloș, despre Tudose: ”A refuzat să semneze un apel privind reforma pensiilor europarlamentarilor”
Gâlceavă între doi foști premieri. Cioloș, despre Tudose: ”A refuzat să semneze un apel privind reforma pensiilor europarlamentarilor”
Fostul premier Dacian Cioloş îi răspunde europarlamentarului PSD Mihai Tudose, ca urmare a declaraţiilor pe tema pensiei de care Cioloş ar urma să beneficieze susţinând că Tudose, ”ca...
#Mihai Tudose, #virgil popescu, #remaniere guvernamentala, #nicolae ciuca, #Ionut Stroe, #PNL , #stiri Virgil Popescu