Mihai Tudose a fost ales presedinte al PSD Braila

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 22:23
4039 citiri
Mihai Tudose a fost ales presedinte al PSD Braila

Fostul premier Mihai Tudose a fost ales joi, cu unanimitatea voturilor a 277 de delegati prezenti in sala, presedinte al Organizatiei judetene a PSD Braila.

"Am fost ales in functia de presedinte cu unanimitate de voturi. Multumesc domnului presedinte Rotaru, fiindca la Braila nu facem parte dintre cei care considera ca lumea incepe cu ei. Sunt presedintele unei organizatii care exista, care a avut niste rezultate extraordinare si este o mare responsabilitate, fiindca daca la alegerile trecute scorul a fost de 60%, trebuie sa-l depasim, ca sa demonstram ca suntem pe trendul cel bun", a declarat Tudose.

Mihai Tudose a mai spus, in conferinta de presa organizata dupa Conferinta Judeteana, ca a primit mandat din partea colegilor pentru a solicita in sedinta Comitetului Executiv National programata vineri demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD.

"La sfarsitul conferintei, am solicitat colegilor un mandat pe baza acelei motiuni, scrisori cum s-a spus in presa, dar ea, de fapt, este o motiune. Am solicitat un mandat pentru maine in CEx si am primit mandatul ca sa sustin in continuare acel demers asumat de domnul senator Rotaru, tot in baza unei consultari cu colegii in Biroul Executiv Judetean Braila acum doua saptamani si consfintit astazi, la nivel de conferinta, adica la nivelul maxim posibil. Ne mentinem punctul de vedere sustinand acest demers, prin care solicitam demisia domnului Dragnea de la conducerea partidului", a afirmat Tudose.

Initial, Conferinta Judeteana a PSD Braila era programata vineri dupa-amiaza, dar data fiind decizia convocarii Comitetului Executiv National pentru ziua de vineri, s-a decis schimbarea datei alegerilor pentru joi seara.

Tot joi a a avut loc si conferinta municipala, unde a candidat si a fost ales pentru inca un mandat de presedinte consilierul municipal Sorin Bosneag.

Miercuri, in spatiul public a aparut o scrisoare deschisa, semnata de vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, si de Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului, prin care se cere "demisia imediata" a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o prima reactie, el spunand ca a inteles din aceasta "epistola" ca "partidul trebuie sa se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP si cu partidele de opozitie". El a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, "nu va duce partidul sa devina o unealta a acestor institutii".

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...