Reimpartirea puterii in PSD. Au venit nasii

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 12:56
27798 citiri
Reimpartirea puterii in PSD. Au venit nasii

Vad mare dezamagire in fata propunerilor de inlocuitori pentru ministrii demisionari. Dupa cum spunea un bun cunoscator al PSD, "soldatii mafiei" ar fi fost inlocuiti cu "nasii" insisi.

Si eu cred la fel. Vorba unei prietene - "combinari de pesedisti luate cate securisti".

Paul Stanescu de la Dezvoltare este prototipul baronului greu, si nu de oriunde, ci din Olt, cu un oarecare parfum de DNA, in rem, cel putin deocamdata, inteleg.

Felix Stroe de la Transporturi a fost, potrivit presei, un colaborator al Securitatii ceausiste si, in era noastra, om de casa al cuplului Radu Mazare - Nicusor Constantinescu, mostenitor al imperiului. La Constanta, dl Stroe este in toate cele care rad sub soare si pot aduce bani si voturi.

Marius Nica, pe langa absolvirea Academiei Nationale de Infomatii, nu vad sa-l recomande altceva decat caratul gentii dnei Plumb. Iar noul SGG, Roxana Banica, este o pupila a lui Darius Valcov.

Arata rau? Da. Foarte. Dar, cu tot respectul, la ce v-ati asteptat? Spuneam inca de joi ca dl Tudose nu e impins in lupta de inalte idealuri de intergritate, ci de exasperarea in fata dictaturii lui Dragnea.

A fost un joc de putere, nu vreo revolutie.

Cum putea spera cineva in mod realist ca CEx-ul PSD putea propune, mai ales pentru ministere care mustesc de bani, altceva decat niste baroni?

Asta e PSD, oameni buni, iar PSD a fost votat.

Ce s-a shimbat? Doar ce s-a urmarit. S-a reimpartit puterea in PSD. Dragnea nu a pierdut controlul, si-a impus un fidel la Dezvoltare, dar nu o clona a dnei Shhaideh. Pierderea aceasta este de necompensat.

Deci Dragnea iese slabit, Tudose iese intarit si cu bune perspective de a fideliza tot mai multi, pentru ca tradarea nu e deloc straina baronetului pesedist. Si dl Tudose ii era fidel lui Liviu Dragnea pana cand nu i-a mai fost.

Ce s-ar mai putea castiga? O temperare a asaltului impotriva Justitiei, cel putin din zona guvernamentala, pentru ca in Parlament Nicolae, Iordache si Plesoianu deja ascut cutitele. Si cred ca acolo, pe feuda lui Dragnea, va fi chiar mai rau, inclusiv prin utilizarea la maximum a noii arme - anchetele parlamentare.

Nu ma indoiesc ca va urma un lung sir de convocari pentru magistrati inclusiv de la ICCJ.

Inteleg ca intr-o discutie informala dna Tarcea, presedintele instantei supreme, le-ar fi promis colegilor ca ii va apara de aceste convocari si se va duce personal in Parlament sa anunte ca judecatorii nu pot fi chemati si nu au de ce sa se prezinte la judecata parlamentarilor. S-o vad fata in fata cu principiul colaborarii loiale!

Presedintele Iohannis are o carte de jucat. Exista temeiuri solide pentru respingerea oricareia dintre propunerile de ministri si presedintele are tot dreptul sa isi exercite dreptul de a refuza sa semneze numirile.

Dupa cum ar putea sa le semneze tocmai pentru ca ele sa aduca un nou deficit de imagine PSD. Paul Stanescu, spre exemplu, ar putea fi o bomba cu ceas.

Ma tem de aceasta alegere, una politica de un maxim cinism, pentru ca nu lasi tara asta sa fie din nou umilita pentru ca tu sa scapi de adversari.

Dar cu Stanescu sau nu la Dezvoltare, raul cel mare se profileaza din ce in ce mai teribil: o mare criza spre care PSD, dupa toate semnele, proiecteza Romania cu viteza fiecarei decizii stupide, fie ca e e vorba despre vreo majorare bezmetica, fie de vreo lovitura pentru mediul de afaceri, fie de o noua topaiala fiscala pe nervii investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#remaniere guvern Tudose, #Stanescu Nica Stroe , #PSD