Mihai Tudose, atac la adresa Guvernului Citu: "Ciolanul e aproape si trebuie impartit la multe guri flamande"

Autor: C.V.
Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 15:30
2533 citiri
Mihai Tudose, atac la adresa Guvernului Citu: "Ciolanul e aproape si trebuie impartit la multe guri flamande"
Mihai Tudose, europarlamentar PSD

Mihai Tudose, europarlamentar si vicepresedinte al PSD, ironizeaza Guvernul Citu pentru modul in care pregateste Planul National de Redresare si Rezilienta, in conditiile in care echipa de la Palatul Victoria intarzie cu prezentarea acestuia.

"Uite banii, nu e planul! Guvernul Citu reface de zor Programul National de Redresare si Rezilienta elaborat gresit de Guvernul Orban. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ne anunta precipitat ca se lucreaza la "actualizarea intr-o forma coerenta".

Asta inseamna ca guvernul liberal a lasat mostenire Monstruoasei Coalitii o "forma incoerenta" a planului de relansare economica - dupa ce Orban si ai lui s-au batut cu pumnii in piept, anul trecut, cu miliardele de euro ce vor curge de la UE, datorita si numai datorita lor. Dar ati observat ce liniste s-a facut pe tema asta de la alegeri incoace? Ca Bruxelles-ul e departe, ciolanul aproape si trebuie impartit la multe guri flamande...", a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose.

Europarlamentarul social-democrat mai critica intarzierea Guvernului in ceea ce priveste PNRR: "Guvernul Citu a comunicat ca abia in februarie va definitiva varianta "coerenta" a programului. Adica aceea care ar urma sa respecte cele doua praguri obligatorii de alocare a fondurilor: minim 37% pentru tranzitia verde si 20% pentru digitalizare. E un ghid al Comisiei Europene, daca lucrezi cu el deschis pe masa n-ai cum sa gresesti... Uite ca s-a putut gresi".

"Intre timp, Comisia Europeana se afla deja in discutii avansate cu mai multe guverne europene, care si-au transmis la Bruxelles prima forma a planurilor nationale. Pentru a le putea ajusta daca e nevoie.

Termenul limita de depunere este in aprilie, dupa care Comisia are doua luni pentru evaluare, iar ulterior Consiliul trebuie sa-si dea aprobarea intr-o luna. Asta inseamna ca in vara primii bani pentru relansarea economiilor din UE vor ajunge la cei care-si fac corect temele. Isi face cineva iluzii ca va reusi Guvernul Citu unde a dat gres Guvernul Orban?... Ca doar le uneste aceeasi "coerenta" logica...", a mai spus Tudose.

Viorica Dancila, despre cum a plans Marcel Ciolacu la ea in sufragerie: "I-am facut un ceai de fructe. Parea foarte afectat"

Citește și:
Liberalii care ar putea candida la alegerile prezidențiale: ”Avem nevoie să câștigăm serios în 2024”
Liberalii care ar putea candida la alegerile prezidențiale: ”Avem nevoie să câștigăm serios în 2024”
Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL) Florin Cîţu afirmă că partidul pe care l-a condus are numeroşi lideri care pot fi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al...
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că a înţeles mesajul partenerilor de guvernare cu privire la un eventual tandem pentru următoarele alegeri, în care,...
#Mihai Tudose, #PSD, #europarlamentar, #PNL, #guvern, #Florin Citu, #guvernul citu , #stiri Mihai Tudose