Mihai Tudose (PSD), despre Oltchim: Nu e cazul ca noi sa platim ce au mancat altii

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 17:31
4005 citiri
Mihai Tudose (PSD), despre Oltchim: Nu e cazul ca noi sa platim ce au mancat altii
Foto: Romania Libera

Presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose (PSD), sustine ca vina pentru scandalul din jurul privatizarii Oltchim apartine exclusiv fostei guvernari. "Am deschis borcanul cu muraturi puse de fostul guvern", a explicat Tudose.

"Sunt cel putin doi factori care au dus la actuala situatie. Caietul de sarcini pentru privatizare a fost facut la indicatiile fostului guvern, banuiesc ca nici baietii aia, consultantii, n-au facut de nebuni caietul asa, li s-a cerut sa faca chestia asta. Al doilea, presiunea pusa pe noi de Fondul Monetar International, cu termene asumate tot de fostul guvern.

Am facut tot ce se putea mai bine in conditiile date, caietul s-a platit si a fost facut de catre fostul guvern, nu mai puteai sa-l mai schimbi. Acesta prevedea ca poate sa vina oricine", a declarat Tudose pentru Ziare.com.

Privatizarea Oltchim: Ponta: Voi sesiza DNA

"Putea sa se intample bine si acum, cu totii ne dorim ca maine Dan Diaconescu sa aduca banii, sa vina cu pestisorul de aur sau cu Mos Craciun", a complet deputatul PSD.

Totusi, Mihai Tudose nu-si face mari sperante, astfel incat si-a manifestat speranta ca urmatoarea tentativa de privatizare a Oltchim va fi mai cu noroc.

"Invatand din ce s-a intamplat, urmatorul caiet de sarcini trebuie sa fie facut un pic mai bine fata de ceea ce a facut fosta guvernare. Sa contina conditii de bonitate, de experienta, garantii. Noi nu facem acum decat sa deschidem borcanul cu muraturi puse de fostul guvern si nu sunt bune", a spus Tudose. El crede ca urmatoarea licitatie va avea loc in ianuarie sau in februarie, anul viitor.

Blaga: Ponta, cel mai slab premier de dupa '89, isi bate joc de oamenii de la Oltchim

Mihai Tudose a exclus orice vina a Guvernului Ponta in gestionarea defectuoasa a privatizarii Oltchim, aratandu-se convins ca situatia nu se va reflecta in scorul electoral al USL.

"USL nu va pierde la capitolul imagine, daca situatia va fi bine gestionata. Nu e cazul ca noi sa platim ce au mancat altii", a concluzionat Tudose.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Tudose Oltchim, #Mihai Tudose comisia privatizare, #Mihai Tudose Dan Diaconescu , #stiri Mihai Tudose