Milionar eliberat după nici 2 ani de închisoare. A încercat să-și ucidă partenera de afaceri în timp ce femeia conducea un bolid pe drumul dinspre aeroport

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 14:48
9155 citiri
Milionar eliberat după nici 2 ani de închisoare. A încercat să-și ucidă partenera de afaceri în timp ce femeia conducea un bolid pe drumul dinspre aeroport
Milionarul Mihai Tufan, liberat din închisoare

Pentru că și-a înjunghiat partenera de afaceri, Mihai Tufan a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni printr-o sentință a Curții de Apel București, rămasă definitivă în ianuarie 2021.

Judecătoria Ploiești a decis în data de 15 septembrie 2022 ca Mihai Tufan poate fi liberat condiționat din închisoare, decizia acestei instanțe fiind atacată de procurori la instanța superioară. Joi, 20 octombrie 2022, Tribunalul Prahova a hotărât, după trei amânări, să respingă contestația procurorilor și să mențină decizia primei instanțe. Cu alte cuvinte, Tufan poate pleca deîndată din Penitenciarul Ploiești unde a fost încarcerat.

Tentativa de omor s-a petrecut în data de 09 aprilie 2020, în jurul orei 20.50, pe DN1, în dreptul orașului Otopeni. Victima, Daniela Huhulea, una dintre directoarele societăților deținute de Mihai Tufan, se afla la volanul unui Range Rover, iar pe scaunul din dreapta se afla omul de afaceri. Între cei doi a izbucnit un conflict spontan, bărbatul atacându-și partenera cu un cuțit. Femeia a fost înjunghiată în zona gâtului și a încercat să scape cu viață, deschizând portierele mașinii în mers.

În nebunia momentului, victima a uitat să desfacă centura de siguranță, astfel că a rămas atârnând deasupra șoselei. Norocul a fost că în ajutorul ei au intervenit ceilalți șoferi aflați în trafic. Martorii au povestit că pe scaunul din dreapta au văzut un bărbat de aproximativ 45-50 de ani, aproape inconștient, și el cu o rană sângerândă în zona gâtului.

Femeia a fost transportată ulterior la Spitalul Elias din București, unde a fost operată imediat, iar Tufan a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv, recunoscându-și fapta.

În fața anchetatorilor, afaceristul prahovean și-a explicat gestul șocant invocând stresul provocat de perioada de început a pandemiei, dar și de anumite probleme legate de transferuri bancare de care nu fusese înștiințat de către colaboratorii săi.

Mihai Tufan a cerut în instanță judecarea în procedură simplificată, astfel că după doar câteva luni, Tribunalul Burcuești l-a și condamnat la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În urma contestației procurorilor, Curtea de Apel București a mărit pedeapsa la 3 ani și 6 luni de închisoare, din care milionarul a făcut nici doi ani.

Judecătorii au apreciat că afaceristul prezintă un pericol redus pentru societate, iar agresiunea a fost pusă pe seama crizei sanitare, când antreprenorii au întâmpinat dificultăți financiare.

”S-a mai remarcat de către instanţa de fond faptul că activitatea infracţională a inculpatului a avut loc spontan, fără să existe anterior conflicte verbale sau fizice între el şi persoana vătămată, într-o perioadă economică dificilă generată de criza sanitară SARS Cov 2, când antreprenori din zona privată au întâmpinat greutăţi financiare, motiv pentru care este explicabilă acţiunea violentă a inculpatului asupra persoanei vătămate, cu atât mai mult cu cât cu puţin timp înainte a luat un medicament pentru afecţiunea cronică de care suferă, reliefând, prin caracterul repentin al faptei, o stare de pericol concret minim pentru valoarea socială ocrotită (viaţa persoanei), şi o periculozitate redusă a inculpatului”, se arată în motivarea judecătorilor.

Este important de precizat că între victimă și agresor a existat un acord de mediere în urma căruia Daniela Huhulea a primit despăgubiri în valoare de 450.000 EUR cu titlu de daune morale și materiale.

Citește și:
Gigi Becali are 198 de zile să scape de noul dosar, altfel riscă să se întoarcă la pușcărie. Latifundiarul din Pipera, judecat în stare de recidivă pentru fraudă la vot
Gigi Becali are 198 de zile să scape de noul dosar, altfel riscă să se întoarcă la pușcărie. Latifundiarul din Pipera, judecat în stare de recidivă pentru fraudă la vot
Gigi Becali va fi judecat în stare de recidivă pentru infracţiunea de fraudă la vot, pentru care riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, după ce Judecătoria Buftea a confirmat...
Deținut închis de 24 de ani, condamnat pentru omor deosebit de grav, refuzat a șaptea oară pentru liberare condiționată
Deținut închis de 24 de ani, condamnat pentru omor deosebit de grav, refuzat a șaptea oară pentru liberare condiționată
Un deținut din Cugir, închis la Penitenciarul Aiud și condamnat la închisoare pe viață, a fost refuzat pentru a șaptea oară în demersul său de a fi liberat condiționat. Robert S. are...
#mihai tufan condamnat, #mihai tufan tentativa omor, #liberare conditionata, #tentativa omor , #crima