Acheta Boldea: Procurorii DIICOT Galati au respectat legea

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 20:58
1731 citiri
Acheta Boldea: Procurorii DIICOT Galati au respectat legea
Foto: Antena3

Procurorii care au facut ancheta in cazul deputatului Mihail Boldea au respectat dispozitiile legale - este concluzia controlului dispus de procurorul general Laura Codruta Kovesi la DIICOT Galati, potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In urma controlului efectuat cu privire la masurile dispuse de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galati, in dosarul deputatului Mihail Boldea, in perioada cuprinsa intre aducerea la cunostinta a invinuirii si emiterea mandatului de arestare in lipsa, respectiv 16.03.2012 - 22.03.2012, nu s-au constatat incalcari ale dispozitiilor legale, se arata in comunicatul Parchetului.

De asemenea, in urma controlului s-a mai stabilit ca, in privinta oportunitatii luarii masurii de a-l obliga pe Boldea sa nu paraseasca tara, asa cum rezulta din datele cauzei, in raport de pericolul reprezentat de acesta pentru ordinea publica, precum si pentru egalitatea de tratament juridic in raport de ceilalti inculpati cercetati in stare de arest in dosarul DIICOT Galati, se impunea solicitarea luarii de catre judecator a masurii arestarii preventive si fata de acesta, cu atat mai mult cu cat, din datele cauzei, in intervalul 16.03.2012 - 18.03.2012, nu au rezultat date sau indicii ca acesta ar intentiona sa paraseasca tara.

Potrivit Parchetului, procurorii de caz nu au apreciat ca fiind oportuna nici solicitarea supravegherii operative a lui Boldea, intrucat nu au existat date in cursul cercetarii judiciare care sa permita anticiparea intentiei acestuia de a se sustrage de la urmarirea penala si de a parasi teritoriul Romaniei, avand in vedere si statutul social de deputat in Parlamentul Romaniei, precum si calitatea acestuia de avocat in Baroul Galati.

Totodata, mai precizeaza Parchetul, in urma verificarilor efectuate a rezultat ca in perioada 2011-2012, Mihail Boldea si alte persoane cercetate au formulat nenumarate plangeri penale impotriva procurorilor de caz, memorii, cereri de recuzare, cereri de preluare a dosarelor, adresate DNA, Parchetului General - Sectia de urmarire penala si criminalistica, DIICOT - Structura Centrala, procurorii efectuand urmarirea penala in aceste cauze deosebit de complexe, in aceste conditii.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a dispus, in 22 martie, efectuarea unui control operativ, prin procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica la DIICOT Galati.

Obiectivul controlului dispus a avut in vedere stabilirea modalitatilor de valorificare a informatiilor si masurile dispuse de procurorii DIICOT, ca urmare a monitorizarii lui Mihail Boldea pentru perioada cuprinsa intre data de 16 martie 2012 - aducerea la cunostinta a invinuirii si 22 martie 2012 - data emiterii mandatului de arestare in lipsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihail Boldea DIICOT ancheta, #control ancheta Mihail Boldea, #Kovesi ancheta Boldea DIICOT , #ancheta
Comentarii