Boldea a vandut un parc si un monument din Galati - acum este de negasit UPDATE

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 09:27
9142 citiri
Boldea a vandut un parc si un monument din Galati - acum este de negasit UPDATE
Foto: Arhiva

Mihail Boldea ar fi vandut un parc si un monument istoric din Galati, se arata in referatul procurorilor, care a ajuns in Camera Deputatilor si care i-a convins pe parlamentari sa-i ridice imunitatea tanarului demnitar.

Reteaua condusa de Boldea s-a folosit pana si de oameni ai strazii pentru a-si pune in aplicare inselaciunile. Membrii gruparii treceau imobile si terenuri pe numele oamenilor strazii, apoi le revindeau obtinand astfel profituri uriase, potrivit procurorilor.

Afacerea 'Boschetarul'

Boldea s-a folosit, in 2007, de "Fanel Dumbrava (persoana din categoria celor denumite generic 'boschetari', dat fiind ca nu detine un domiciliu stabil, nici proprietati si nici un loc de munca), pe care l-a convins sa devina "mostenitorul" unei proprietati de 9750,5 mp de teren situat in municipiul Galati, pe strada Tunelului nr. 95", acuza procurorii.

Pentru inselatorie, gruparea condusa de Boldea a falsificat mai multe expertize si a "fabricat" hotarari judecatoresti care sa ateste faptul ca Fanel Dumbrava ar fi castigat in instanta dreptul asupra respectivului teren, in baza unui act de vanzare-cumparare de mana, din anul 1970, document de asemenea fals.

"Terenul a fost apoi revandut unei alte persoane, tot din anturajul lui Boldea (pe nume Marian Gurau), contra sumei de 65.000 de lei", se mai arata in referat.

Lucrurile au mers conform planului pana la momentul intabularii, acolo unde functionarii de la Cadastru au descoperit ca, de fapt, hotararile judecatoresti nu exista si ca este vorba de un fals, motiv pentru care au sesizat Parchetul. Toti cei implicati au recunoscut falsurile in cursul audierilor.

Cum a pus Boldea mana pe un parc

O lovitura asemanatoare a fost data si in cazul Parcului CFR (strada Tunelului nr. 4), unde deputatul a pus mana pe un teren de 5,8 hectare, folosind acte falsificate si hotarari judecatoresti fabricate cu ajutorul unor imprimante si a unor stampile falsificate.

Mihail Boldea s-a folosit in acest caz de un anume Dumitru Cearneavschi, pe care l-a facut peste noapte proprietar peste o parte din teren. Apoi, printr-o agentie imobiliara, acelasi teren a ajuns la Mihaita Lungu, tot un apropiat de-al deputatului.

Ulterior, terenul a fost oferit unei firme din Galati, care a acceptat sa-l cumpere contra sumei de 300.000 de euro. Firmei i s-a pus la dispozitie o serie de acte (certificat de urbanism, hotarare judecatoreasca), aparent legale, din care rezulta ca totul ar fi in regula. Ulterior, s-a dovedit ca documentele erau falsificate.

Boldea poate fi perchezitionat si arestat

Deputatii au votat marti favorabil avizul cerut de Ministerul Justitiei pentru perchezitionarea, retinerea si arestarea deputatului independent Mihail Boldea, acuzat de fals si inselaciune.

Din totalul de 326 de deputati au fost prezenti doar 177 si au votat 168.

Boldea poate fi perchezitionat si arestat, au votat deputatii

4 voturi au fost anulate, iar dintre cele 164 de voturi valabil exprimate 147 au fost pentru incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii lui Mihail Boldea, in timp ce 17 voturi au fost impotriva.

De remarcat ca la vot au participat si cativa deputati ai USL.

Aceasta este cea mai rapida decizie din istoria Parlamentului de ridicare a imunitatii, ea fiind luata in numai 24 de ore de la solicitarea oficiala remisa de catre Parchet.

Deputatul Boldea, de negasit

Dupa ridicarea imunitatii, deputatul Mihail Boldea nu a fost gasit pentru declaratii nici la Bucuresti, nici la domiciliul sau din municipiul Galati. In cursul serii de marti, deputatul a fost cautat acasa de politie.

Pentru ca oamenii legii nu l-au gasit, i-au lasat o citatie prin care il anunta ca trebuie sa se prezinte, miercuri, la sediul DIICOT Galati.

UPDATE: De asemenea, miercuri dimineata, in jurul orei 7:00, Boldea a primit si o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie.

In cazul in care nu se va prezenta la sediul DNA, deputatul va fi dat in consemn la frontiera. Nu se stie ce vor decide judecatorii: fie Boldea va fi arestat, fie va primi interdictie de a parasi localitatea sau tara.

Un echipaj al Politiei a ajuns, miercuri, in jurul orei 10:00, la locuinta deputatului Mihail Boldea, la Galati, cel mai probabil pentru a-l ridica si duce la audieri, dupa ce nu s-a prezentat la sediul DIICOT, unde fusese citat pentru audieri.

La scurt timp, politistii au iesit din locuinta, fara sa fie insotiti de deputat. Oamenii legii au refuzat sa faca declaratii presei.

Fratele deputatului, Valentin Boldea, director al DSP Galati, a tinut insa un discurs in fata jurnalistilor, a cerut ca numele familiei sa nu fie terfelit si a facut comentarii, conform TVR Info. Valnetin Boldea este ingrijorat de fapta fratelui sau si a mentionat ca se asteapta ca si el sa fie supus unor presiuni din partea autoritatilor.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Mihail Boldea referat procurori, #Boldea vandut parc monument, #Mihail Boldea DNA, #Boldea perchezitie arestat , #ancheta
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
A facut si el ce l-au invatat colegii mai virstnici si mai copti in