Kovesi: DIICOT are idee unde este Boldea

Joi, 22 Martie 2012, ora 13:56
2013 citiri
Kovesi: DIICOT are idee unde este Boldea
Foto: Antena 3

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au idee unde se afla Boldea, dar nu pot divulga informatia.

"Procurorii DIICOT au idee unde este deputatul Mihail Boldea. Suntem in contact cu parteneri straini. Am stabilit traseul relativ al inculpatului. Unde este? N-as putea sa fac publica aceasta informatie pentru ca, asa cum spuneam, suntem in contact cu partenerii nostri straini in acest caz", a declarat Laura Codruta Kovesi.

Ioan Oltean, despre Boldea: Nu imi imaginam ca e un om atat de marsav

Procurorul general al Romaniei a tinut sa atraga atentia ca desi presa compara cazul Mihail Boldea cu cel al lui Omar Hayssam, cele doua sunt total diferite pentru ca Boldea avea imunitate, iar Hayssam nu.

"Nu putem compara cele doua cazuri: inculpatul avea interdictie sa nu paraseasca tara. Boldea nu a fugit din tara, a plecat legal. Daca va fi dispusa masura arestarii preventive, exista posibilitatea ca inculpatul sa se predea in conditiile in care atunci cand a plecat avea imunitate si, intre timp, aceasta imunitatea a fost ridicata.

Din 2005 incoace, este prima data cand un demnitar se foloseste de imunitate si pleaca din tara. S-a creat un deficit de imagine prin plecare. Daca instanta va aviza mandatul de arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea, el va fi dat in urmarire internationala prin Interpol", a explicat Kovesi.

Insa cea care trebuie sa-si dea acordul pentru emiterea mandatului de arestare in absenta a lui Mihail Boldea este Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a amanat sedinta secreta in acest caz.

Judecatorii de la ICCJ au amanat sedinta in care trebuiau sa emita mandatul de arestare in lipsa a deputatului Boldea la cererea avocatului care il reprezinta pe Boldea in instanta, George Moloman.

Avocatul lui Mihai Boldea a solicitat amanarea sedintei ICCJ de joi ca sa poata studia in detaliu cele peste opt volume de urmarire penala ce compun dosarul deputatului si sa poate pregati apararea.

Avocatul a declarat ca va cere judecatorului Mariana Ghena, care va lua in discutie solicitarea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea, acordarea unui termen de cateva zile in vederea pregatirii apararii.

Avocatul lui Boldea: Sigur se va intoarce in tara

Procurorii DIICOT au decis, miercuri seara, sa solicite mandat de arestare preventiva in lipsa a deputatului Mihai Boldea. Daca mandatul de arestare va fi obtinut de catre procurori, atunci Boldea ar putea fi dat in urmarire internationala si va putea fi extradat.

Anchetatorii nu au cerut interdictia de a parasi tara pe motiv ca nu sunt permise de lege doua masuri preventive in acelasi timp, iar ei cerusera deja aviz Parlamentului pentru retinere si arestare, a explicat, joi, seful DIICOT, Codrut Olaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Laura Codruta Kovesi DIICOT Mihail Boldea, #arestare preventiva Mihail Boldea, #Mihail Boldea urmarit international , #ancheta