Retineri in dosarul de inselaciune in care este implicat si deputatul Mihail Boldea

Sambata, 17 Martie 2012, ora 08:52
1504 citiri
Retineri in dosarul de inselaciune in care este implicat si deputatul Mihail Boldea
Foto: boldeamihail.ro

Opt persoane au fost retinute de procurorii DIICOT in dosarul in care e cercetat si deputatul independent Mihail Boldea.

Printre retinuti se numara fostul subprefect de Galati, Aurora Luchiniuc, o angajata de la cabinetul de avocatura al lui Boldea si secretara acestuia, fostul pedelist Bogdan Boza si un arbitru de fotbal.

De asemenea, o femeie insarcinata aflata printre cei audiati vineri a primit interdictie de a parasi tara.

Suspectii sunt acuzati de DIICOT de inselaciune, fals si uz de fals si procurorii vor cere arestarea lor preventiva Curtii de Apel Galati.

Anchetatorii spun ca parlamentarul Boldea facea parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro.

Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - vezi pe cine trage dupa el in ancheta

Acuzatii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Deputatul Mihail Boldea sustine ca singurul motiv pentru care este implicat in dosare de inselaciune este ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate, dar ca el nu are "nicio treaba" cu acele chestiuni, fiind nevinovat.

"Vorbim de situatii din 2006-2007, cand eu eram avocat penalist, dar e vorba si despre un caz din 2009. La mine vin clienti si eu le spuneam 'putem face asta si asta' si mergeam in instanta la proces. Sa va dau un exemplu: in 2009 a venit la mine un domn si mi-a spus ca are de recuperat 40 de miliarde de la o firma. Am mers la proces cu firma respectiva, am castigat, la apel a castigat cealalta parte. Aici procurorul m-a incadrat la tentativa de inselaciune.

Sau alta situatie: un client mi-a dat procura sa vand un imobil, l-am vandut catre o agentie imobiliara, iar persoana ce a cumparat a vandut din nou dupa un timp. Pai ce treaba am eu?", a explicat Boldea.

UNPR: Deputalul Mihail Boldea nu mai activeaza in grupul progresist

Boldea a fost audiat vineri la DIICOT Galati. Procurorii ar putea cere Parlamentului ridicarea imunitatii deputatului.

Boldea a precizat ca dosarul in care este el cercetat este din 2009 si ca anul trecut, pe 23 decembrie, a fost chemat de procurori si i s-a spus ca este faptuitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#deputat Boldea inselaciune, #retineri dosar Boldea , #ancheta