Inalta Curte confirma: Boldea va fi inchis la Galati - Stia procurorul ca fuge din tara?

Marti, 27 Martie 2012, ora 17:35
8574 citiri
Inalta Curte confirma: Boldea va fi inchis la Galati - Stia procurorul ca fuge din tara?

Dupa zece zile de la plecarea din Romania, deputatul Mihail Boldea a fost adus, marti, inapoi, cu o cursa KLM care a aterizat in jurul orei 13.00 pe Aeroportul Henri Coanda. Dupa cateva ore de audieri, ICCJ a confirmat mandatul de arestare emis in lipsa pe numele lui. Boldea va fi incarcerat la Galati.

Deputatul a fost adus in tara cu escorta, marti dimineata. Mihail Boldea a fost dus in fata instantei pentru confirmarea mandatului, si ulterior in arestul politiei.

In mod cu totul neasteptat, avocatul lui Boldea, George Moloman, le-a declarat jurnalistilor ca in dosar a vazut ca procurorul emisese o ordonanta de interceptare a telefoanelor deputatului, asa ca s-a stiut ca el intentioneaza sa paraseasca tara.

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT principalele momente:

17.37 - Instanta a decis ca Mihail Boldea va fi arestat preventiv. Avocatul George Moloman a declarat ca deputatul se astepta la aceasta decizie si ca el va fi dus la IPJ Galati pentru a fi incarcerat.

"Asteptam recursul in complet de 5 judecatori, speram sa se admita si sa fie revocat mandatul de arestare preventiva", a mai spus Moloman, subliniind inca o data faptul ca apararea se va baza la recurs pe faptul ca procurorul stia ca Boldea va pleca din tara, in baza informatiilor din interceptarile telefonice.

"De ce a fost citat in conditiile in care se stia ca va fi plecat?", a intrebat avocatul.

17.30 - Marius Striblea, unul dintre avocatii deputatului Mihail Boldea, a negat ca acesta ar fi plans in instanta si a declarat ca el nu este "inamicul numarul 1 al Romaniei" si ca nu se considera un pericol public.

"Nimeni nu il considera pericol public, este un deputat, un fost avocat, nu poate fi un pericol pentru ordinea publica. Starea de judecare in libertate nu inseamna eliberare, inseamna o stare fireasca pentru Romania in anul 2012 pentru cetateanul Mihail Boldea", a mai afirmat avocatul lui Mihail Boldea.

16.40 - Conform TVR Info, este foarte posibil ca deputatul sa fie trimis direct in arestul IPJ Galati, fara sa mai treaca pe la arestul Politiei Capitalei.

De altfel, jurnalistii de la B1TV spun ca Boldea a plans in fata judecatorilor si a procurorilor. El a cerut sa fie mutat in arestul Politiei Galati, motivand ca astfel va putea fi vizitat de rude si de familie.

16.35 - Audierea s-a incheiat, o decizie a magistratilor este asteptata in jurul orei 17.30.

Avocatul lui Boldea, George Moloman, a facut o declaratie suprinzatoare in fata jurnalistilor. El le-a spus acestora ca studiind dosarul a constatat ca procurorul de caz a dat ordonanta de interceptare a telefoanelor lui Boldea pentru 48 de ore inainte ca el sa paraseasca tara, ceea ce demonstreaza ca s-a stiut de intentia lui de a pleca si, in loc sa se dea interdictia de a parasi tara, s-a emis mandat de arestare preventiva.

In aceste conditii, Moloman a mai afirmat ca s-a depus o cerere la Parchetul de pe langa Inalta Curte pentru aducerea dosarului in Capitala, deputatul nemaiavand incredere in justitia din Galati.

In ceea ce il priveste pe Mihail Boldea, acesta isi sustine in continuare nevinovatia. La audierile preliminare el a refuzat sa dea declaratii, spunand ca este extrem de obosit si nemancat, dar intentioneaza sa dea declaratii la judecarea recursului deja formulat.

George Moloman a confirmat faptul ca deputatul a fost preluat de autoritarile romane pe aeroportul din Amsterdam, dar a subliniat ca el nu a fost incatusat.

16.25 - Conform Digi24, dupa reluarea sedintei avocatii lui Boldea au invocat diverse vicii de procedura legate de emiterea mandatului de arestare. Conform procedurilor, deputatul isi poate sustine punctul de vedere in fata instantei sau poate alege sa taca. In jurul orei 17 este de asteptat ca audierile sa se incheie.

14.15 - Sedinta a fost suspendata pana la ora 15.15 pentru ca avocatul lui Boldea a cerut timp pentru studierea dosarului, informeaza Digi24 TV.

14.00 - Mihail Boldea este audiat cu usile inchise. In ciuda numeroaselor eforturi depuse de echipele de jurnalisti, Boldea nu a fost nici macar zarit de vreunul dintre ei.

13.45 - Audierea lui Boldea de catre judecatori va incepe la ora 14.00, informeaza Realitatea TV.

13.35 - Boldea a intrat cu duba Politiei direct in curtea ICCJ. El va fi dus in sala de judecata, fara ca jurnalistii sa ii poata pune intrebari.

13.30 - Conform TVR Info, urmeaza cativa pasi procedurali. Mai intai, la Curtea Suprema se va indeplini formalitatea identificarii lui Mihail Boldea, dupa care i se va confirma mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ulterior, el va intra in carantina la arestul Politiei Capitalei, urmand sa i se faca mai multe analize deoarece revine dintr-o tara africana. Miercuri sau joi el va fi dus in arestul IPJ Galati, acolo unde se judeca dosarul sau.

13.17 - Deputatul a fost preluat de duba politiei direct de la scara avionului si scos rapid din aeroport, spre nemultumirea jurnalistilor care pandeau la toate iesirile.

Boldea este dus la Inalta Curte pentru confirmarea mandatului de arestare. El va fi audiat de magistrati.

13.08 - Tatal si fratele mai mic al deputatului, Gheorghe si Stefan, sunt audiati la DIICOT Galati, ei fiind urmariti penal intr-un alt dosar, informeaza Romania TV.

12.57 - Aeronava a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda. Nu se stie deocamdata daca fugarul se va intalni cu jurnalistii sau va fi scos intr-o masina pentru a fi dus in fata magistratilor, asa cum s-a intamplat cu Mihai Necolaiciuc.

Procedurile judiciare de aducere in tara a deputatului fugar au inceput marti dimineata, pe aeroportul din Amsterdam, unde acesta a sosit dupa plecarea din Kenya. Conform procurorilor DIICOT, la sosirea lui Boldea pe teritoriul Uniunii Europene s-a pus in executare mandatul de arestare preventiva, emis pe numele sau la data de 22 martie 2012, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Deputatul Mihail Boldea, pe numele caruia exista 10 capete de acuzare, printre care si constituirea unui grup infractional specializat in inselaciuni imobiliare, a primit joi mandat de arestare in lipsa, iar vineri a fost dat in urmarire internationala. Procurorii DIICOT Galati il acuza de inselaciune, intr-un dosar in care alte sase persoane dintr-o retea imobiliara din care facea si el parte au fost deja arestate.

Mihail Boldea a parasit tara pe 17 martie, desi stia ca pe numele sau s-a inceput urmarirea penala.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Boldea adus tara, #Boldea adus Romania, #Boldea revenit Romania, #Boldea arestat , #arestat