Boldea, mustrat de judecatori dupa ce si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara voie

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 19:38
3499 citiri
Boldea, mustrat de judecatori dupa ce si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara voie
Foto:replicaonline.ro

Deputatul Mihail Boldea a fost mustrat luni de presedintele completului de cinci judecatori al Instantei Supreme, dupa ce si-a pus picaturi in ochi in timp ce dadea declaratii in fata magistratilor, fara sa aiba acordul acestora.

Boldea s-a oprit brusc din declaratia pe care o facea in instanta, a scos o sticluta si, fara sa ceara voie in vreun fel, si-a turnat picaturi in ochi.

Presedintele completului de judecata, judecatoarea Ida Popa, i-a atras atentia deputatului ca i s-au asigurat toate garantiile procesuale in raport cu calitatea pe care o are, aceea de inculpat, ca nu este adecvat ceea ce a facut in fata completului de judecata si ca ar fi trebuit sa ceara acordul magistratilor pentru a-si pune picaturi.

Ulterior, Boldea si-a finalizat declaratia data in fata judecatorilor, care a durat mai bine de patru ore. Declaratia de 33 de file a fost printata si data lui Boldea sa o semneze, potrivit normelor legale in vigoare.

Ulterior procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost reluat cu pledoaria avocatilor deputatului.

Instanta suprema judeca luni recursul lui Mihail Boldea impotriva arestarii preventive in lipsa.

Avocatii au depus in instanta o serie de inscrisuri in apararea clientului lor. Un prim argument adus in favoarea lui Boldea este acela ca deputatul, desi a fost citat procedural corect, nu a avut timpul fizic necesar pentru pregatirea unei aparari adecvate.

ICCJ a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitand propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus in Romania in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Boldea picaturi ochi instanta, #Boldea declaratie Instanta Suprema , #arestat