Boldea s-a predat: Ma aflu intr-o locatie safe din Kenya

Luni, 26 Martie 2012, ora 18:49
2097 citiri
Boldea s-a predat: Ma aflu intr-o locatie safe din Kenya

Deputatul fugar Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, anunta ca, in prezent, se afla "intr-o locatie safe" pe teritoriul romanesc din Nairobi, Kenya.

Boldea a insistat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca nu s-a predat, ci "m-am prezentat de bunavoie la Consulatul de la Nairobi".

"Am intrat pe Internet, am luat numarul domnului consul de aici, m-a dus intr-o locatie 'safe' pentru securitatea mea. Nu m-am ascuns, nu m-a fugarit nimeni", a continuat Boldea.

Mihail Boldea s-a predat

Deputatul a adaugat ca a plecat din Romania cu pasaportul turistic, "ca un cetatean oarecare", mentionand ca nu i s-a spus ca "trebuie sa stea acasa". "Daca voiau, puteau sa-mi ia pasapoartele", s-a aparat deputatul.

Acesta a precizat ca va veni in tara cu o cursa de linie, insotit de autoritati. "Biletele de avion le voi cumpara eu personal, am bani la mine (...) Ma intorceam oricum in tara peste noua zile", a subliniat Boldea.

Totodata, deputatul a reiterat acuzatiile indreptate spre DIICOT Galati, denuntand practicile abuzive ale procurorilor, carora le-a reprosat ca "imi macelaresc familia si imi terorizeaza secretara".

Boldea: Ma predau la consulat si ma intorc in tara

Deputatul Mihail Boldea a primit joi mandat de arestare in lipsa, iar vineri a fost dat in urmarile internationala. Procurorii DIICOT Galati il acuza de inselaciune, intr-un dosar in care alte sase persoane dintr-o retea imobiliara din care facea si el parte au fost deja arestate.

Conform DIICOT, Mihail Boldea a parasit tara pe 17 martie, desi stia ca pe numele sau s-a inceput urmarirea penala.

Fuga anuntata

Boldea si-a planuit meticulos plecarea din tara. Deputatul a virat, vinerea trecuta, cu o zi inainte de a parasi Romania, suma de 185.000 de euro in conturile unor complici.

De altfel, in ultima luna, deputatul a inceput sa-si instraineze o mare parte din bunuri. Mihail Boldea i-a donat unuia dintre fratii sai, George Stefan, trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Totodata, Boldea i-a donat tatalui sau o vila din centrul Galatiului, estimata la 40.0000 de euro.

Citeste si:
PSD și PNL își ascut cuțitele în cursa pentru "laurii" crizei facturilor la energie
PSD și PNL își ascut cuțitele în cursa pentru "laurii" crizei facturilor la energie
Deși criza facturilor la energie s-a agravat încă de la finalul anului trecut, coaliția de guvernare a așteptat mai bine de două săptămâni până să ia măsuri concrete. În tot acest...
Cum îți dai seama că factura la energie a fost emisă greșit. Primul indiciu este legat de calculul la acelaşi consum
Cum îți dai seama că factura la energie a fost emisă greșit. Primul indiciu este legat de calculul la acelaşi consum
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, 19 ianuarie, că încă nu se cunoaște numărul exact al facturilor emise greșit și a explicat cum își pot da seama consumatorii că...