Boldea solicita indemnizatia de deputat pentru perioada arestului

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 17:00
1785 citiri
Boldea solicita indemnizatia de deputat pentru perioada arestului
Foto: Romania TV

Fostul deputat Mihail Boldea a transmis conducerii Camerei Deputatilor o solicitare prin care cere acordarea indemnizatiei parlamentare pentru perioada martie-septembrie, perioada in care s-a aflat in arest si a detinut inca functia de deputat.

Surse parlamentare au precizat ca solicitarea a fost inaintata Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, urmand ca acest for sa ia o decizie asupra cererii lui Boldea, arata Mediafax.

"Subsemnatul Boldea Mihail, fost deputat in legislatura 2008-2012, in colegiul nr. 9 Galati, respectuos va solicit sa imi comunicati modul in care pot intra in posesia indemnizatiei aferente lunilor martie-septembrie 2012. Precizez ca mandatul subsemnatului a incetat la data de 25.09.2012 cand demisia a fost citita in plenul Camerei Deputatilor", se arata in solicitarea lui Boldea.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii iunie, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii, Mihail Boldea.

Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfarsitul lunii martie. Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema, iar succesiv masura i-a fost prelungita.

Camera Deputatilor a adoptat, in 25 septembrie, proiectul de hotarare prin care se constata incetarea calitatii de deputat a lui Mihail Boldea si declara vacant locul de deputat in colegiul 9, Galati. Hotararea a fost adoptata urmare a demisiei lui Boldea din Parlament.

O decizie privind indemnizatia, dupa o decizie definitiva a instantei

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit luni ca asteapta ca mai intai instanta sa se pronunte definitiv in cazul lui Mihai Boldea si abia dupa aceea vor stabili daca deputatul PDL va mai primi sau nu indemnizatia aferenta lunilor martie-septembrie, asa cum acesta a solicitat.

"Conform legii, nimeni nu poate sa ii ia indemnizatia de parlamentar a dl Boldea. In prezent, indemnizatia este intr-un cont special, iar Biroul Permanent va putea sa ia o decizie finala cu privire la acesti bani abia dupa ce instanta se pronunta definitiv", a declarat secretarul Camerei, Georgian Pop, potrivit NewsIn.

El a aratat ca in prezent sunt mai multe neclaritati.

De exemplu, "acum nu stim daca perioada de arest va face parte din sentinta si perioada stabilita de judecator pentru executarea pedepsei". Prin urmare, "daca instanta decide ca executarea pedepsei a inceput in momentul arestarii, in mod logic nu poti sa platesti si indemnizatia", a aratat Pop.

In opinia sa, pe viitor, pentru a evita astfel de situatii neplacute, deputatii trebuie sa modifice regulamentul Camerei Deputatilor.

"Trebuie gasita o formula. O idee ar fi ca, in momentul in care un parlamentar a intrat in arest sa se activeze o formula de incompatibilitate si atunci lucrurile sunt clare. Fiind incompatibil intra suspendarea din functie in demisie si atunci nu se mai pune problema de plata", a argumentat Georgian Pop.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Mihail Boldea deputat arest, #Boldea deputat indemnizatie arest, #Boldea deputat arest frauda , #arestat