Boldea, un nou dosar penal - acuzat de procurori ca a inselat trei ministere (Video)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 09:31
3040 citiri
Boldea, un nou dosar penal - acuzat de procurori ca a inselat trei ministere (Video)
Foto: Arhiva

Fostul deputat PDL Mihail Boldea este cercetat, alaturi de fratele sau, intr-un nou dosar penal pentru inselaciune si evaziune fiscala.

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari fata de mai multi invinuiti, prin care si fratii Boldea, vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

In acest scop, miercuri dimineata, au fost efectuate sapte perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor, precum si la sediul Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Galati, institutie a carui sef este Valentin Boldea.

Fratii Boldea au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat patru persoane, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin cresterea artificiala a cheltuielilor aferente unor achizitii publice si prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, se arata intr-un comunicat DIICOT, remis Ziare.com.

George Hristu, cercetat in dosarul de evaziune si inselaciuni al fratilor Boldea, este actionar la Agrigal Fruct, firma la care Mihail Boldea era actionar majoritar, in timp ce Mircea Bivol, acuzat si el in aceasta cauza, a fost seful cabinetului parlamentar pe care Boldea il avea la Galati.

Astfel, membrii gruparii au utilizat 8 societati comerciale, inregistrand operatiuni comerciale fictive cu diverse marfuri, cu societati aflate in lichidare sau firme tip "fantoma", fapt ce a avut drept consecinta directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat.

Ministere pacalite de Boldea

In sarcina invinuitilor se mai retine ca au indus si mentinut in eroare institutii de stat - Ministerul Educatiei, Ministerul Mediului si Ministerul Sanatatii - cu ocazia incheierii unor contracte avand ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza orasului Galati (scoli si spitale), prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achizitiilor de materiale si a contravalorii prestatiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de catre societati controlate direct sau indirect de catre membrii gruparii, precizeaza sursa citata.

Invinuitii au facturat lucrari si prestari de servicii la preturi supraevaluate si au utilizat in mod ilegal sumele de bani, fara a respecta obligatiile care le reveneau privind obtinerea si folosirea acestor fonduri.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este estimat la suma de 450.000 de euro.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI, precizeaza DIICOT.

Boldea a mai fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii iunie, de procurorii DIICOT Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, fiind arestat preventiv.

Abia la mijlocul lunii septembrie, Mihail Boldea si-a trimis, prin fax, demisia din Parlament.

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boldea cercetat dosar evaziune, #Bodlea pacalit ministere, #Boldea inchisoare evaziune , #arestat