Deputatul Boldea ramane in arest inca 30 de zile, a decis instanta suprema

Sambata, 19 Mai 2012, ora 22:22
2111 citiri
Deputatul Boldea ramane in arest inca 30 de zile, a decis instanta suprema
Foto: Arhiva

Instanta suprema a prelungit, sambata, cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatului Mihail Boldea, in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, decizia putand fi contestata la Completul de cinci judecatori.

Procurorii Parchetului instantei supreme au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare al lui Mihail Boldea.

Instanta a admis cererea procurorilor, stabilind ca mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea sa fie prelungit din 26 mai pana pe 24 iunie. Decizia poate fi contestata de Mihail Boldea la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

In 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de catre procurorii DIICOT in dosarul privind fraude imobiliare.

Doua zile mai tarziu, ICCJ a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitand propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya pe 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Ce acuzatii i se aduc lui Mihail Boldea

Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006-2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra in posesia a noua imobile din Galati, a cerut unor galateni care l-au ajutat in campania electorala sa gaseasca martori mincinosi, de conditie modesta, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile in care erau folositi falsi proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a deputatului Boldea, inscrisurile false erau folosite in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

In acest dosar au mai fost arestati preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica, Stefan Lazar si Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdictie de a parasi localitatea.

Procurorii DIICOT Galati au inceput urmarirea penala si impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani. Anchetatorii spun ca Mihail Boldea, inainte cu mai bine de o luna de a fi arestat, si-a vandut casa in care locuia tatalui sau si i-a donat trei apartamente lui Stefan Boldea.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis la summitul pentru climă: România își propune să-și depășească de 6 ori capacitatea de a produce energie verde până în 2030
Klaus Iohannis la summitul pentru climă: România își propune să-și depășească de 6 ori capacitatea de a produce energie verde până în 2030
România îşi propune ca, până în 2030, să instaleze o capacitate de energie solară de peste 8 Gigawaţi, reprezentând 24% din consumul final brut de energie electrică din surse...
Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă seara, 2 decembrie, că atacurile lansate de unii lideri PNL după şedinţele de coaliţie nu reprezintă "scandaluri" în coaliţie, ci...
#Boldea ramanere arest, #deputat Boldea arestat, #Boldea ramanere inchisoare, #Boldea arestat inselaciune, #Boldea cerere respinsa eliberare , #arestat