Dosarul Boldea: Sase persoane au fost arestate preventiv

Sambata, 17 Martie 2012, ora 22:13
1718 citiri
Dosarul Boldea: Sase persoane au fost arestate preventiv

Sase din cele opt persoane care au fost retinute de procurorii DIICOT in dosarul in care e cercetat si deputatul independent Mihail Boldea au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Vor fi cercetate in libertate, Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galati, si Mihaela Bolboceanu, avocat, insa cele doua nu au voie sa paraseasca localitatea.

In arest vor sta Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.

Suspectii sunt acuzati de DIICOT de inselaciune, fals si uz de fals. Boldea a fost si el audiat vineri la DIICOT Galati. Procurorii au cerut sambata Ministerului Justitiei sa inceapa procedura de ridicare a imunitatii deputatului.

Anchetatorii spun ca parlamentarul Boldea facea parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro.

Acuzatii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Deputatul Mihail Boldea sustine ca singurul motiv pentru care este implicat in dosare de inselaciune este ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate, dar ca el nu are "nicio treaba" cu acele chestiuni, fiind nevinovat.

"Vorbim de situatii din 2006-2007, cand eu eram avocat penalist, dar e vorba si despre un caz din 2009. La mine vin clienti si eu le spuneam 'putem face asta si asta' si mergeam in instanta la proces. Sa va dau un exemplu: in 2009 a venit la mine un domn si mi-a spus ca are de recuperat 40 de miliarde de la o firma. Am mers la proces cu firma respectiva, am castigat, la apel a castigat cealalta parte. Aici procurorul m-a incadrat la tentativa de inselaciune.

Sau alta situatie: un client mi-a dat procura sa vand un imobil, l-am vandut catre o agentie imobiliara, iar persoana ce a cumparat a vandut din nou dupa un timp. Pai ce treaba am eu?", a explicat Boldea.

Boldea a precizat ca dosarul in care este el cercetat este din 2009 si ca anul trecut, pe 23 decembrie, a fost chemat de procurori si i s-a spus ca este faptuitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#arestati preventiv dosarul Boldea, #deputat Boldea inselaciune imobiliara , #arestat