Fostul deputat Boldea ramane la inchisoare - ICCJ admite recursul DIICOT

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 09:24
1835 citiri
Fostul deputat Boldea ramane la inchisoare - ICCJ admite recursul DIICOT
Foto: Arhiva

Mihail Boldea ramane in inchisoare, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis, vineri seara, definitiv, recursul facut de procurorii DIICOT impotriva unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a stabilit ca fostul deputat poate fi judecat in libertate cu interdictia de a parasi tara.

Decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva astfel ca fostul demnitar ramane in continuare dupa gratii.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, ceea ce inseamna ca doi din cei trei magistrati din complet au decis mentinerea in arest a lui Boldea, in timp ce al treilea a respins recursul DIICOT.

DIICOT: Boldea va incerca sa influenteze martorii

Procurorul DIICOT prezent vineri la sedinta le-a spus judecatorilor ICCJ ca, avand in vedere modul in care Mihail Boldea a incercat sa se sustraga urmaririi penale, precum si tentativele de influentare a procesului, exista riscul ca, odata lasat in libertate, sa incerce influentarea unor martori din proces.

Acesta a cerut instantei mentinerea in arest a lui Boldea, pentru a nu fi perturbata desfasurarea procesului penal.

Avocatii lui Mihail Boldea au aratat ca probele din dosar au fost conservate si au fost deja analizate, in marea lor parte, de instanta de la Iasi. Acestia au precizat ca Boldea nu ar risca niciodata sa fie rearestat, astfel ca nu poate fi admisa justificarea ca va incerca sa influenteze martorii din dosar.

Boldea, judecatorilor: Va rog, dati-mi dreptul sa ma duc sa fac pomana dupa tata

Mihail Boldea le-a spus judecatorilor ca nu-si doreste decat sa ajunga acasa si ca nu va lua legatura cu absolut nimeni, martor sau inclupat, din dosarul in care este judecat pentru crima organizata.

"Este ultima zi cand se fac pomenile pentru morti, va rog dati-mi dreptul sa ma duc sa fac pomana dupa tata", a spus Boldea in fata instantei.

In 19 aprilie, Curtea de Apel Iasi a decis punerea in libertate a lui Mihail Boldea, judecat pentru fapte de crima organizata, la peste un an de la arestarea sa. Judecatorul a dispus inlocuirea masurii arestarii lui Boldea cu cea a obligarii de a nu parasi tara, decizia fiind contestata la instanta suprema.

Curtea de Apel Iasi a mai dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Tudorel Vranceanu, judecat in acelasi dosar.

Instanta Curtii de Apel Iasi a aratat, in motivarea deciziei, ca Mihail Boldea nu mai reprezinta un pericol social, iar riscul de a influenta partile din dosar a scazut, dupa ce fostul deputat a stat arestat aproximativ un an.

Totodata, instanta a precizat ca Boldea nu are antecedente penale si "chiar daca a incercat sa se sustraga urmaririi penale initiale, dupa ce a constientizat urmarile la care se supune, s-a prezentat de bunavoie organelor de ancheta".

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro.

Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Ulterior, dosarul a fost stramutat de la Curtea de Apel Galati la instanta egala in grad din Iasi, printr-o decizie a instantei supreme.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii, Mihail Boldea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihail Boldea arest fraude, #Mihail Boldea deputat frauda imobiliara , #arestat