Mihail Boldea da statul roman in judecata la CEDO - Afla motivul surprinzator (Video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 11:06
3641 citiri
Mihail Boldea da statul roman in judecata la CEDO - Afla motivul surprinzator (Video)
Foto: flickr.com

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro si arestat preventiv de mai bine de un an de zile, a dat statul roman in judecata la CEDO.

El acuza "relele tratamente" de care a avut parte in penitenciar, inclusiv faptul ca a fost nevoit sa suporte fumul de tigara al colegilor, iar el este nefumator, relateaza Antena3.

De asemenea, Boldea a reclamat igiena precara, lipsa de ventilatie, dar si prezenta sobolanilor in celula.

Totodata, fostul deputat s-a plans ca nu a avut apa calda la dus si ca i s-a interzis dreptul de a merge la bibilioteca.

Mihai Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura. El a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro.

Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Potrivit procurorilor, Mihail Boldea a fost liderul gruparii infractionale.

#Mihail Boldea reclamatie CEDO, #Boldea plangere CEDO , #arestat