Mihail Boldea ramane in arest, a decis ICCJ

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 13:53
1564 citiri
Mihail Boldea ramane in arest, a decis ICCJ
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins miercuri, ca inadmisibila, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de deputatul Mihail Boldea.

Magistratii ICCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, iar pe 27 martie instanta suprema a confirmat mandatul.

In 2 aprilie, completul de cinci judecatori al instantei supreme i-a respins ca nefondat recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile. Boldea a sustinut, atunci, in fata instantei, ca "nimic nu este real" din acuzatiile care i se aduc si ca, la momentul arestarii, era "unul din cei mai buni avocati din Galati".

"Acuzatiile care mi se aduc in actele de ancheta sunt facute sa ma puna intr-o lumina negativa. (...) Este razboiul procurorului Carare cu mine. Inca din anul 2011 am luat la cunostinta de modul defectuos in care se face ancheta", a mai spus Boldea.

Mihail Boldea le-a cerut atunci magistratilor sa nu-l mai trimita in arest, unde, intr-o celula de patru metri patrati, sta alaturi de un asasin, un traficant de groguri si un proxenet. "Va implor! Nu ma trimiteti in boxa aia din nou", i-a implorat deputatul pe magistrati.

Boldea este acuzat de constituirea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar si de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, urmare a faptului ca ar fi incercat sa dea o teapa de un milion de euro unei firme. Alaturi de deputat sunt cercetati avocata Mihaela Bolboceanu, fosta subprefecta a Galatiului Aurica Luchiniuc, secretara sa, Elena Petrea, precum si mai multi colaboratori: Bogdan Alexandru Boza, Stefan Lazar, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Tudorel Vranceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Boldea ramane arest, #Boldea cerere respinsa eliberare arest , #arestat