20 de parlamentari au probleme in justitie! Cine sunt ei?

Duminica, 18 Martie 2012, ora 10:41
4617 citiri
20 de parlamentari au probleme in justitie! Cine sunt ei?

20 de parlamentari au probleme cu legea, fiind cercetati sau chiar condamnati sub diverse acuzatii, in principal pentru acte de coruptie.

In acest moment, din totalul deputatilor si senatorilor, doi dintre alesi sunt condamnati definitiv, patru au primit sentinte de condamnare in prima instanta, iar alti 13 sunt anchetati si trimiti in judecata, informeaza Digi 24.

Deputatul Dan Ilie Morega, fost liberal, si deputatul Cosmin Popescu, fost PDL, sunt cei doi parlamentari romani care au primit sentinte definitive. Primul a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat de sponsorizari nelegale si obtinere de foloase necuvenite pentru campania electorala a PNL, iar al doilea a fost condamnat la doi ani cu suspendare in dosarul "Stramutatilor de lux", pentru favorizarea infractorului.

Condamnari in prima instanta au primit: Eugen Badalan - patru ani cu suspendare pentru fapte de coruptie comise in timpul mandatului de sef al Statului Major al Fortelor Terestre; Serban Mihailescu - condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor; Adrian Nastase - doi ani de inchisoare in procesul "Trofeul calitatii" si Virgil Pop - cinci ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta.

Cei 13 parlamentari cu dosare pe rol, care nu au primit inca nicio sentinta, sunt Tudor Chiuariu, Florin Turcanu, Nicolae Dobra, Iftimie Dragos, Sorin Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Miron Mitrea, Mugurel Surupaceanu, Catalin Voicu si Dan Voiculescu.

Dintre acestia, cinci sunt de la PDL, alti cinci apartin PSD, doi sunt membri PNL, iar unul este de la PC.

Singura formatiune fara parlamentari certati oficial cu legea este UDMR.

Tuturor acestora o sa li se alature si deputatul galatean Mihail Boldea, pentru care anchetatorii au cerut ridicarea imunitatii.

Potrivit legii, parlamentarii pot fi urmariti penal si trimisi in judecata fara acordul camerei din care fac parte, dar avizul Parlamentului este necesar, insa, daca procurorii cer retinerea, arestarea sau perchezitionarea alesilor.

Citește și:
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...
Sorin Cîmpeanu, deranjat de reacțiile generate de acuzația de plagiat: ”Se dau verdicte pe Facebook”
Sorin Cîmpeanu, deranjat de reacțiile generate de acuzația de plagiat: ”Se dau verdicte pe Facebook”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a negat din nou, miercuri, 28 septembrie, acuzațiile de plagiat, arătându-se convins că acestea reprezintă un atac la adresa Legilor educaţiei, aflate...