Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - vezi pe cine trage dupa el in ancheta

Vineri, 16 Martie 2012, ora 14:03
2246 citiri
Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - vezi pe cine trage dupa el in ancheta
Foto: Arhiva

Un subprefect si un fost candidat la europarlamentare sunt cercetati alaturi de deputatul Mihail Boldea pentru inselaciune, fals si uz de fals, potrivit unor surse judiciare.

In acelasi dosar mai sunt cercetate si alte persoane, printre care un fost arbitru de la Camera de Comert si secretara deputatului - o fosta grefiera, mai spun sursele citate.

Cercetarile in acest caz au inceput in 2009, cand politistii de la Crima Organizata s-au sesizat din oficiu in legatura cu mai multe inselaciuni cu terenuri si apartamente.

Politistii de la Crima Organizata si procurorii DIICOT au efectuat vineri mai multe perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in urma carora au fost ridicate mai multe documente si calculatoare. In cazul deputatului, perchezitiile au avut loc doar la biroul acestuia.

La sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor, potrivit DIICOT.

Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - prejudiciu de un milion de euro

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlamentul Romaniei, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals", mai spun reprezentantii DIICOT.

In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals, potrivit procurorilor DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia metoda folosita de membrii gruparii se refera la substituirea de persoane.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile.

"In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihail Boldea diicot inselaciune, #Mihail Boldea uz fals, #Mihail Boldea subprefect europarlamentare , #stiri Mihail Boldea