PDL voteaza ridicarea imunitatii lui Boldea: Justitia sa-si urmeze cursul

Luni, 19 Martie 2012, ora 16:30
983 citiri
PDL voteaza ridicarea imunitatii lui Boldea: Justitia sa-si urmeze cursul

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca formatiunea pe care o conduce va vota ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, ceruta de DIICOT pentru acte de inselaciune.

"Partidul Democrat Liberal va vota pentu ridicarea imuniatii parlamentare a deputatului Boldea, justitia va trebui sa-si urmeze cursul, indiferent de cine e vorba", a spus Boc dupa sedinta BPN.

"Politica noastra e de a nu impiedica justitia in Parlament", a afirma Boc.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, declarase si ea, inainte de sedinta Biroului Permanent, ca se asteapta solicitarea de ridicare a imunitatii din partea procurorului general, prin intermediul Ministerului Justitiei, conducerea Camerei si membrii Comisiei Juridice fiind "flexibili" adica gata sa se reuneasca in momentul in care vine solicitarea.

In plus, ea a reamintit ca marti este sesiune de vot final la Camera Deputatilor, deci ordinea de zi ar putea fi suplimentata in cazul in care se indeplinesc toate procedurile in cazul deputatului Boldea.

Solicitarea de ridicare a imunitatii deputatului Mihail Boldea, fost membru PDL si UNPR, vine dupa ce, sambata, DIICOT a anuntat ca va face acest demers pe langa Ministerul Justitiei.

Ca urmare a solicitarii DIICOT, Ministerul Justitiei trebuie sa trimita la randul sau catre Camera Deputatilor o solicitatre de ridicare a imunutatii demnitarului, altfel acesta nu poate fi judecat.

Boldea a fost audiat vineri la DIICOT Galati in legatura cu acest dosar in care mai sunt cercetati un subprefect si un fost candidat la europarlamentare.

Ancheta a inceput in 2009 cand politistii de la Crima Organizata s-au sesizat din oficiu in legatura cu mai multe inselaciuni cu terenuri si apartamente.

Persoanele acuzate identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Deputatul Boldea a declarat ca nu are nicio treaba cu aceste lucru si ca este implicat doar pentru ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate.

"Vorbim de situatii din 2006-2007, cand eu eram avocat penalist, dar e vorba si despre un caz din 2009. La mine vin clienti si eu le spuneam 'putem face asta si asta' si mergeam in instanta la proces. Sa va dau un exemplu: in 2009 a venit la mine un domn si mi-a spus ca are de recuperat 40 de miliarde de la o firma. Am mers la proces cu firma respectiva, am castigat, la apel a castigat cealalta parte. Aici procurorul m-a incadrat la tentativa de inselaciune.

Sau alta situatie: un client mi-a dat procura sa vand un imobil, l-am vandut catre o agentie imobiliara, iar persoana ce a cumparat a vandut din nou dupa un timp. Pai ce treaba am eu?", a spus deputatul.

Citește și:
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Un proiect de lege care modifică modalitatea în care sunt aleși primarii și parlamentarii a fost depus în Parlament. Inițiatiatorii susțin că în România legea le permite prădătorilor...
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că vineri, 7 octombrie, a ajuns în gara închiriată din Motru primul tren cu cărbune. ”Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune...