Alegeri europarlamentare 2014: Mihail Neamtu, de la plangerea penala impotriva lui Ponta, la PE

Luni, 12 Mai 2014, ora 18:00
4340 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Mihail Neamtu, de la plangerea penala impotriva lui Ponta, la PE

Presedintele partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, ocupa prima pozitie pe listele partidului sau la alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 36 de ani, Mihail Neamtu este la prima candidatura pentru Parlamentul European.

Europarlamentare 2014: Noua Republica si-a depus lista de candidati - cine e lider

Emotii la BEC din cauza semnaturilor

Dupa candidatura depusa in ultima zi de inscrieri, pe 25 martie, odata cu cele 215.000 de semnaturi stranse, Biroul Electoral Central a respins lista de candidati a partidului.

Ulterior, pe 10 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia depusa la decizia BEC, astfel ca Noua Republica a primit permisiunea de a candida la alegerile europarlamentare.

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Noua Republica va candida la europarlamentare - Decizie definitiva a Curtii de Apel

Controverse privind simpatizarea extremei drepte si a legionarilor, activitate in PNTCD

In ce il priveste pe Mihail Neamtu, acesta a fost acuzat de Alianta pentru o Romanie Curata ca ar fi facut declaratii extremiste si "ar fi ignorat actiunile comise de legionari".

Teolog si eseist, Mihail Neamtu este considerat un simpatizant al extremei drepte din perioada interbelica, de catre Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania.

Alegeri europarlamentare 2014: Rasism, traseism si probleme penale

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Neamtu a devenit presedintele partidului Noua Republica in luna iulie 2012, formatiunea fiind inregistrata la tribunal in luna ianuarie 2013.

La alegerile din 9 decembrie 2012, Mihail Neamtu a fost nevoit insa sa candideze de pe listele PNTCD, el nereusind insa sa ajunga deputat, din colegiul 1 din Arad in care a candidat. El a obtinut insa doar putin peste 30 la suta din voturile exprimate, colegiul fiind castigat de candidatul USL, social-democratul Flavius Maduta. Tot in PNTCD a activat si in perioada 1994-'95, facand parte din organizatia de tineret.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

Plangere penala impotriva lui Victor Ponta, pentru plagiat

In luna august 2012, Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi au semnat o sesizare privind plagiatul prim-ministrului Victor Ponta. Plangerea penala a fost depusa la Parchetul de pe langa ICCJ, impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata a lui Victor Ponta, acuzat de Universitatea Bucuresti ca si-a plagiat teza de doctorat. Cei trei au sustinut ca, din punct de vedere intelectual, exista toate dovezile care atesta faptul ca lucrarea lui Ponta este un plagiat.

Mihail Neamtu, despre plagiatul lui Ponta: Fie ca ai furat un bou sau o idee, tot furt e

Ponta nu va fi cercetat penal pentru plagiat - decizie definitiva

Dan Sova: Depun plangere penala impotriva lui Mihail Neamtu

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

David Cameron este cea mai puternica voce a Europei - Interviu cu Mihail Neamtu

Alegeri europarlamentare 2014: M.R. Ungureanu, cel care cere voturi, dar nu vrea in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Aurelian Pavelescu, liderul PNTCD si al listei pentru PE

F.N.

#Mihail Neamtu candidat europarlamentare, #Neamtu candidat alegeri europarlamentare, #Neamtu europarlamentare 2014, #candidati Noua Republica europarlamentare, #Noua Republica alegeri europarlamentare , #Noua Republica