Ziare.com

Scandalul din Noua Republica ar putea ajunge la tribunal: Cine striga frauda

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 17:34

   

Scandalul din Noua Republica ar putea ajunge la tribunal: Cine striga frauda
Semnatarii motiunii "Mai e cineva aici!" isi anunta intentia de a boicota congresul Noua Republica de la finalul acestei saptamani daca gruparea condusa de Mihail Neamtu nu va accepta ca evenimentul sa aiba loc in alta parte, nu la Arad, si nu va fi reluat procesul de alegere a delegatilor.

"Refuzam sa ne depunem candidaturile la un congres masluit. Nu vom participa la o mascarada menita sa reconfirme prin mijloace nestatutare leadership-ul dezastruos al lui Mihail Neamtu.

Nu vom tolera tentativa de fraudare a alegerilor interne prin incalcarea conditiilor de participare, a normei de reprezentare si a procedurilor de delegare, descurajarea prezentei anumitor filiale in paralel cu sponsorizarea participarii altora, sabotarea sedintelor conducerii partidului si monopolizarea deciziilor privind organizarea congresului, blocarea accesului uneia dintre echipele competitoare la canalele de comunicare ale partidului, discreditarea si marginalizarea semnatarilor manifestului in organizatie, etc", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, semnat, printre altii, si de prim-vicepresedintele Liviu-Stefan Bargaoanu.

Contestatarii lui Mihail Neamtu sustin ca s-au comis "numeroase nereguli privind alegerea delegatilor in filiale", un exemplu fiind chiar filiala Bucuresti, unde "au fost delegate pentru congres 27 in loc de 21 de persoane cat ar fi avut dreptul filiala municipala conform numarului membrilor cotizanti si a normei de reprezentare".

In plus acestia semnaleaza faptul ca "la 5 zile de la expirarea termenului limita si la doar 3 zile de data la care ar trebui sa aiba loc congresul mai sunt inca filiale care nu au trimis documentele necesare stabilirii numarului corect al delegatilor la care au dreptul".

"Rezultatul unor alegeri interne desfasurate in aceste conditii nu va putea fi decat unul viciat", se mai arata in comunicatul citat.

Semnatarii afirma ca "Noua Republica a ajuns sa fie condusa autoritar de un grup restrans din jurul lui Mihail Neamtu, in dispretul documentelor constitutive, al membrilor simpli si chiar al forurilor de conducere ale partidului" si apreciaza ca viitorul congres de la Arad "nu este al Noii Republici, ci al lui Mihail Neamtu".

"Daca alegerile interne vor fi organizate in aceste conditii, ne rezervam dreptul de a contesta in instanta validitatea acestora. Gruparea condusa de Mihail Neamtu va fi responsabila de consecintele actiunii in justitie!", se arata in incheierea comunicatului citat.

Congresul partidului Noua Republica are loc la sfarsitul acestei saptamani la Arad. Dupa esecul inregistrat la alegerile europarlamentare din 27 mai, cand PNR a obtinut un scor mult sub pragul electoral de 5%, mai multi membri ai formatiunii politice au cerut demisia presedintelui Mihail Neamtu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost organizat aceste congres extraordinar.

Acuzatii grave la adresa lui Mihail Neamtu: Isi elimina adversarii incomozi inainte de Congres

In replica, Mihail Neamtu respinge acuzatiile ce i se aduc si le reaminteste colegilor ca a fost ales presedintele nou-infiintatei formatiuni politice in urma cu 7 luni pentru un mandat de 4 ani.

Mihail Neamtu: Noua Republica are nevoie de dezbatere interna, dar in partid, nu in presa
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!

Exista si rebuturi in orice intreprindere.Cred ca Mihai Neamtu efectiv nu aude bine si asta il face sa greseasca in multe din hotararile pe care le ia .

 

rezolvarea e simpla dar cind esti tem.bel...

demisia in bloc a tuturor si lasati autoritarii sa faca congres ei cu ei....simplu ....dar romanul se lupta pt o .....kknarie in loc sa gindeasca ...

 

Da-mi place si afishul din spatele vajnicului reSpublican!

"Romania e in pom!"
Unde are dreptate, are! ;-)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor