Mihail Neamtu: Structuri guvernamentale impiedica Noua Republica sa devina partid

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 15:56
4553 citiri
Mihail Neamtu: Structuri guvernamentale impiedica Noua Republica sa devina partid

Presedintele Noua Republica, Mihal Neamtu, afirma ca anumite structuri ale Guvernului sunt implicate in blocarea inregistrarii formatiunii sale ca partid politic.

In ultima faza juridica de inregistrare ca partid a Noua Republica, la Tribunalul Bucuresti s-au inregistrat doua contestatii. Mihail Neamtu spune ca una dintre ele, redactata de un anume Radu Balaceanu, a fost trimisa de la un numar de fax ce apartine Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), institutie aflata in subordinea Guvernului.

Noua Republica, impiedicata sa se inregistreze ca partid

"Radu Balaceanu, cel care ne-a contestat inregistrarea ca partid este, aparent, angajat al AVAS, o institutie a Guvernului. Faptul ca plangerea s-a trimis de pe un fax al unei institutii de stat arata ca nu exista neutralitate, ci, dimpotriva, blocaj, sicana, rea-vointa. Si un drept fundamental al cetatenilor, dreptul la asociere, un drept natural si constitutional este astazi uzurpat, practic, prin asemenea proceduri", a declarat Mihail Neamtu pentru Ziare.com.

"Oameni din structuri guvernamentale ne blocheaza exact inaintea constituirii Aliantei Romania Dreapta. Curtea de Apel Bucuresti va rezolva acest conflict in 15 zile, dar va fi prea tarziu pentru ca Noua Republica sa poata semna protocolul de infiintare a ARD. Protocolul va fi semnat pana luni, dupa ce ieri a aparut o hotarare de guvern care impune un calendar electoral", a completat Neamtu.

PNTCD intinde o mana de ajutor

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a anuntat, miercuri, ca formatiunea sa este dispusa sa gasduiasca pe listele sale candidati ai Noua Republica.

"Din pacate, Noua Republica nu a incheiat procedura de inregistrare in registrul partidelor politice, pentru a fi parte in ARD. Cel mai probabil ARD va cuprinde PDL, PNTCD si FC. In urma discutiilor pe care le-am purtat cu Mihai Neamtu este posibil ca oamenii din Noua Republica sa candideze in cadrul ARD, dar pe sigla PNTCD, pentru a putea accede in parlament. Personal am intreaga disponibilitate pentru a gasi o solutie pentru oamenii entuziasti ai Noii Republici, care, dupa alegeri si inregistrarea partidului lor, isi vor putea urma calea lor", a scris Pavelescu pe Facebook.

Mihail Neamtu spune ca aceasta solutie este impusa de imprejurari exceptionale.

"Noua Republica are un vehicul, are un pilot, din pacate numarul de inmatriculare este blocat undeva in sertarele unei institutii a statului. S-ar putea sa fim obligati sa luam imprumut un numar de inmatriculare, timp de cateva saptamani, de la un partener", a declarat liderul Noua Republica.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Preşedintele României face miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. Preşedintele Iohannis va fi primit la ora 11:00, la Palatul...
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Sursa: Ziare.com