Mihail Neamtu, razboi cu PDL: Un partid cu foarte multi penali nu poate reforma Romania

Sambata, 23 Martie 2013, ora 14:11
7344 citiri
Mihail Neamtu, razboi cu PDL: Un partid cu foarte multi penali nu poate reforma Romania
Foto: Adevarul

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, ataca dur fostii aliati de la PDL si din nou infiintata Alianta DA, pe care nu-i considera demni de a reprezenta dreapta politica. "Romanii asteapta cu totul altceva, nu un partid suspectat de cleptocratie sau proiecte expirate", sustine Neamtu.

Presedintele Noua Republica este profund nemultumit de evolutia fostilor sai aliati din PDL, Forta Civica si PNTCD. Neamtu considera ca in PDL, a carui Conventie Nationala are loc sambata, nu se va schimba nimic, indiferent de cine va fi presedinte, si exclude orice noua alianta cu acest partid.

"Alianta cu PDL este un subiect mort pentru Noua Republica in conditiile in care cele doua oferte sunt reprezentate de Vasile Blaga si Elena Udrea. Cred ca amandoi trebuie sa raspunda la niste intrebari foarte directe: de ce au facut concesii cand a fost vorba de colaborarea cu PSD-ul, cand a fost vorba de colaborarea cu partidul lui Gigi Becali, de ce au facut concesia cu UNPR-ul, de ce au acceptat compromisul cu Partidul Conservator, de ce au tolerat coruptia in organizatii locale, de la Bucuresti si pana la Constanta, de la Vrancea si pana in Olt, de ce au inchis ochii la opulenta unor membri care castigasera voturile unei populatii sarace, de ce incompetenta si lipsa de pregatire profesionala in continuare se bucura de promovare in PDL?

Toate aceste intrebari trebuie sa primeasca un raspuns inainte ca domniile lor sa se erijeze ca lideri ai dreptei.

Un partid cu foarte multi penali, cu foarte multi condamnati, cu foarte multi oameni certati cu legea, un partid care este suspectat de cleptocratie nu poate sa se erijeze intr-o forta reformatoare a societatii romanesti. Romanii asteapta cu totul altceva, integritate, bun simt, decenta, modestie, profunzime de gandire, patriotism", a declarat Mihail Neamtu pentru Ziare.com.

Neamtu: Reformistii din PDL vor esua, ii astept la Noua Republica

Alianta dintre Forta Civica si PNTCD, un proiect sortit esecului

Neamtu arata aceeasi atitudine si fata de nou creata Alianta DA, formata din Forta Civica si PNTCD, desi mentioneaza ca are o relatie "bazata pe respect si politete" fata de Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu.

"Am dorit sa nu fac parte dintr-o constructie care mi se pare condamnata la esec. La nici macar cateva luni dupa esecul ARD, doi lideri de partide de mici dimensiuni imbratiseaza ideea reintoarcerii la un brand expirat, brandul Aliantei DA, imbratiseaza intoarcerea trecutului, in timp ce romanii asteapta cu adevarat o constructie de viitor si despre viitor.

Nu poti sa absorbi filiale intregi ale PP-DD pe care apoi sa zici ca construiesti dreapta, nu poti sa inchizi ochii la cazul Trasculescu in campanie si apoi sa te miri ca sute de mii de romani te penalizeaza", a subliniat liderul Noua Republica.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Neamtu: Nu este un rezultat rusinos. MRU: Nu comentez!

Mihail Neamtu a tinut sa dezvaluie ca nu a avut o relatie foarte placuta cu fostii aliati in cadrul ARD.

"Din punct de vedere oficial Noua Republica nu a facut parte din ARD. Au fost doar oameni de la noi care au sustinut aceasta constructie si care au avut un gust amar la capatul ei. Criteriile de integritate nu s-au respectat, au fost voturi impotriva Noii Republici in interiorul Comisiei Macovei, au fost momente lipsite de solidaritate in timpul campaniei", a povestit Neamtu.

Mihail Neamtu: Cautam un Steve Jobs al politicii romanesti pentru Cotroceni

Liderul Noua Republica crede ca pentru o forta puternica de dreapta, care sa castige "increderea romanilor dezgustati de intreaga clasa politica" este nevoie de "mult mai mult radicalism, mult mai multa intrasigenta".

"Vrem sa mergem pe ideea unei drepte curate si autentice, inaintea unei drepte unite. In continuare sunt oameni care au probleme de imagine, probleme din trecut, investigate de procurori si care doresc sa ne reprezinte", a concluzionat Mihail Neamtu.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Mihail Neamtu atac PDL, #Mihail Neamtu atac MRU, #Mihail Neamtu Noua Republica, #Mihail Neamtu ARD , #Noua Republica