Neamtu: Avem mari indoieli ca Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 18:11
2756 citiri
Neamtu: Avem mari indoieli ca Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara
Foto: Arhiva

Liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, marti, ca are mari indoieli ca presedintele Traian Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara, in conditiile in care aceasta se lanseaza "cu fosti lideri ai UNPR si PSD".

Mihail Neamtu a spus, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca "despartirea lui Traian Basescu de PDL este urmata de un nou proiect, Miscarea Populara".

"Daca Traian Basescu, seful statului roman, crede ca, in calitate de presedinte al Romaniei, poate sa faciliteze obtinerea de sedii pentru Miscarea Populara, daca domnia sa crede ca, in calitate de sef al statului, poate redescoperi cetatenia activa, daca crede ca poate sa lanseze o miscare populara cu fosti lideri ai UNPR si PSD, avem mari indoieli ca va reusi sa convinga", a afirmat el.

Neamtu a spus ca regreta "interventiile vehemente" ale sefului statului in favoarea unei "persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea".

"Respectam contributia lui Traian Basescu la statul de drept, orientarea sa pro-atlantica, viziunea sa deschisa fata de Republica Moldova, respectam contributia domniei sale la o justitie independenta. Suntem dezamagiti de optiunile domniei sale in ceea ce priveste subiectul Daniel Morar, despartirea de Daniel Morar ni s-a parut regretabila.

Regretam, de asemenea, interventiile vehemente in favoarea unei persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea. Mi se pare ca un presedinte echidistant nu trebuia sa intervina brutal in viata interna a unui partid", a spus Neamtu.

Mihail Neamtu va participa, marti seara, la Cluj-Napoca, la conferinta publica "Sclavie si Libertate in Romania postcomunista".

#Mihail Neamtu Miscarea Populara, #Neamtu Basescu Miscarea Populara, #Neamtu Basescu Udrea , #Noua Republica