Neamtu candideaza in colegiul lui Voiculescu, impotriva lui Craciun

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 21:22
2962 citiri
Neamtu candideaza in colegiul lui Voiculescu, impotriva lui Craciun

Mihail Neamtu a declarat joi ca a luat decizia de a candida in colegiul senatorial din care a demisionat Dan Voiculescu, afirmand astfel ca Iulian Craciun, contracandidatul sau este "un personaj cu totul convingator", dar in viata politica trebuie sa judeci si politic, nu numai "sublim si moral".

Fiind intrebat cum vede competitia electorala din colegiul din care a demisionat Dan Voiculescu, mai ales in situatia in care fostul senator ar decide sa candideze din nou, presedintele PNR a spus ca a luat decizia de a-si exprima intentia sa candideze in acest colegiu senatorial.

"Din clipa in care ARD nu a mai existat partidele au trebuit sa isi construiasca o proprie strategie. Nu ai voie sa fii un partid, de data asta parlamentar, un partid cu acte in regula si sa ignori alegerile partiale (...). Si de data asta Sectorul patru imi este foarte aproape pentru ca eu locuiesc in Sectorul patru de ani de zile. Nu va ascund, am luat aceasta decizie de a-mi exprima intentia de a candida pentru ca eu cred ca dreapta trebuie sa recucereasca Bucurestiul", a spus el.

La remarca unui jurnalist care a spus ca Forta Civica, fost partener politic al PNR, il sustine pentru aceasta candidatura pe Iulian Craciun, Neamtu a afirmat ca in viata politica trebuie sa "judecam si politic, nu numai din punctul de vedere al sublimului".

"Domnul Craciun are o poveste de viata admirabila, sublima, as spune. Din punct de vedere moral este un personaj cu totul convingator, dar credem ca in viata politica uneori trebuie sa judecam si politic, nu numai din punctul de vedere al sublimului sa spunem moral. Si credem ca NR are dreptul fara sa vizeze polemic alte candidaturi, sa lanseze un candidat in colegiul unde intr-adevar cu sprijinul lui Piedone, Dan Voiculescu a obtinut peste 70%. Este deprimant, este dramatic, dar mi se pare ca a nu candida, a sta deoparte reprezinta un act de lasitate (...)", a punctat Mihail Neamtu.

Neamtu a fost primul politician care s-a declarat disponibil sa candideze imediat ce Voiculescu a demisionat. Dupa ce M.R. Ungureanu a declarat ca FC il va sustine din nou pe Iulian Craciun, Neamtu a anuntat ca nu va mai candida pentru a nu-i periclita sansele acestuia. Si PDL va propune un candidat, astfel ca aceste alegeri partiale confirma framantarile dintre fostii parteneri ARD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Neamtu candidat colegiu Voiculescu, #Mihail Neamtu colegiu Voiculescu , #Noua Republica